Információk, érdekességek

Passzív dohányzás: sok a káros hatás

2010. január 10.

Jobban elõsegíti az asztma és az állandó nehézlégzés kialakulását, mint más allergiák.

 

 

A dohányzás visszaszorítását és a passzív dohányzás káros hatásainak megakadályozását célzó kampányok dacára, az aktuális dohányzási arányszámok világszerte növekednek. Holott a passzív dohányzás jónéhány fiziológiai rendszert – elsõsorban természetesen a légzõrendszert – bolygatja meg, és hosszú távú hatásként erõteljesen roncsolja is - foglalkozik az orvostkeresek.hu hírportál a passzív dohányzás hatásaival.


A leszokás is növeli a diabétesz kockázatát

2010. január 08.

A dohányzást elhagyó embereknél 70 százalékkal nagyobb eséllyel fejlõdik ki diabétesz az elsõ hat cigaretta nélkül töltött évben.

 

 

A dohányzás ismert kockázati tényezõje a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, amerikai kutatók hétfõn közzétett tanulmány szerint azonban a leszokás - legalábbis rövid távon - tovább növeli a kockázatot.


Fiúk-lányok együtt többet isznak a kollégiumban

2010. január 06.

Az amerikai tanulóifjúság sokkal gyakrabban részeg a koedukációs kollégiumokban, mint a szeparáltakban.

 

 

A már eddig is gyakran ideges szülõket valósággal megrémítette az a tudományos vizsgálat, amelynek eredményeit az American College Health közölte. Valaha a serdülõ ifjúság oktatását a nemek szerint szigorúan szétválasztották lány- és fiúiskolákra. Ez még kifejezettebben igaz volt a bentlakásos intézményekre. A leányneveldéket és a fiúkollégiumokat gyakran igyekeztek még a városon belül is egymástól távol elhelyezni.


Koffeines élénkítõk és gyógyszerek I. rész

2009. december 28.

A koffeintartalmú termékek a társadalomban elterjedtek, a mindennapi életben tökéletesen elfogadják ezeket annak ellenére, hogy rendszeres fogyasztásuk függõséghez vezethet.

 

 

Közismert, hogy a Coca-Colát gyógyszerész „találta fel”. Az már kevésbé ismert, hogy a csokoládét hosszú idõn át gyógyszertárakban forgalmazták.


Változó önveszélyes kamasztrendek

2009. december 17.

Csökken az amerikai kamaszoknál a metamfetamin használata és a dohányzás.

 

 

Jelentõsen csökkent a metamfetamin használata és a dohányzás az amerikai tizenévesek körében az elmúlt években - állapította meg a kormány éves felmérése, melyet hétfõn tettek közzé.
A végzõs középiskolásoknak csak 1,2 százaléka válaszolta, hogy használt az elmúlt évben metamfetamint (meth, speed, spuri). 1999 óta ez a legalacsonyabb arány, amikor 4,7 százalékot állapított meg a felmérés.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...303132...45