Információk, érdekességek

Egyre több középkorú füvezik

2010. február 24.

Az ötven év fölöttiek körében 1,9 százalékról 2,9 százalékra emelkedett a marihuánát használók aránya.

 

 

Akad olyan korcsoport az ötven év fölötti amerikaiak között, amelynek soraiban megháromszorozódott a marihuánafogyasztás aránya az utóbbi években, egy idõben azzal, hogy a második világháború után született nemzedék ebbe a korba került.


Hormonzavar okozza az alkoholizmust?

2010. február 10.

Az alkoholizmus drága és veszélyes szenvedély, nemcsak a fogyasztóknak, de a társadalomnak is.

 

 

Az Egyesült Államokban többszáz milliárd dollárba kerül az alkohol okozta betegségek kezelése, és minden harmadik közlekedési baleset italozás következménye. A Scripps Kutatóintézet vizsgálata szerint az alkoholfogyasztás szenvedélyének hormonális oka van: eredményeiket a Biological Psychiatry most megjelenõ száma közli.


Érdemes hosszabb idõn át használni a nikotintapaszt

2010. február 04.

A végig aktív tapaszt használó dohányosok közül kétszer annyian mondtak le szenvedélyükrõl.

 

 

Azok a dohányosok, akik az ajánlott kettõ helyett hat hónapig használtak nikotintapaszt a leszokáshoz, nagyobb eséllyel hagyták el szenvedélyüket - közölték hétfõn amerikai kutatók.


Dohányzó asztmás: több roham, fullasztó köhögés

2010. január 28.

A leszokás nagyfokú állapotjavulást eredményez, ugyanis a légutak hámszövete regenerálódik.

 

 

Az asztmás beteg állapotát a dohányzás negatívan befolyásolja, ugyanis növeli a betegség mellett egyébként is gyakran fellépõ köhögés, zihálás és az asztmás roham elõfordulását, a légutakba kerülõ füst hatására a köpet képzõdése is fokozódik - olvasható az orvostkeresek.hu website-on. Mindez együttesen vezet a tüdõfunkció gyors ütemû romlásához. A dohányzás abbahagyásával azonban mindez helyreállítható.


„Leszoktam a dohányzásról – meg fogok hízni?”

2010. január 16.

Ne ártsunk többé a tüdõnknek, egészségünknek! Bizonyára nagyon sok dohányos határozta már el ezzel a szlogennel a fejében, hogy leszokik a cigarettáról.

 

 

Nem kevesen viszont félnek abbahagyni a dohányzást, mert rettegnek attól, hogy meghíznak utána. Ha azonban megfogadunk néhány jó tanácsot, rendelkezünk némi önuralommal és ügyelünk táplálkozásunkra, megtehetjük ezt a fontos lépést anélkül is, hogy akár egy gramm túlsúlyra tennénk szert...


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...293031...45