Információk, érdekességek

Boldog Karácsonyt!

2012. december 24.

Boldog Karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Gondoskodással várjuk az új esztendőben is: Jeszenszky Attila 


Ajándékozd meg magadat - 12X

2012. december 23.

A legjobb dolgok az életben nem dolgok, nem tárgyak, hanem élmények, örömek, felismerések, események, történetek - az élet ajándékai, áldásai. A saját magad iránti szeretetet kifejezheted azzal, hogy megajándékozod magad - dolgok helyett valódi élményekkel. Így a Lelked nem marad éhes és nem lesz szükséged arra, hogy pótszerekkel kényeztesd magad.

Rendkívül elanyagiasodott világban élünk, bár egyre többen ébrednek rá, hogy a sok-sok felesleges holmi, a legújabb kütyük, divatos vackok és kacatok áradatában is meg tudják találni, ami számukra igazán fontos. Ezek pedig a legtöbb esetben nem tárgyak, és még csak nem is pénzben mérhető dolgok, hanem olyasmik, amelyek valódi boldogságot és elégedettséget hoznak az életünkbe. Ehhez persze kell némi önismeret – megérteni, hogy melyek a számunkra egyedien fontos dolgok – túl a tömegízlésen és a belénk sulykolt vagy útközben felszedegetett ál-kedvteléseinken. Kell az, hogy odafigyeljünk önmagunkra és megértsük, mitől érezzük mélyen örömtelinek az életet.


Az ünnepek alatt sem feledkezzünk meg a gyógyszereinkről

2012. december 22.

gyógyszereinkEgymást követően 5, illetve 4 egybefüggő munkaszüneti nap áll előttünk, így az ünnepi készülődés, bevásárlás közben gondolni kell arra is, hogy a házi patikát feltöltsük. Idejében keresse fel háziorvosát, ha rendszeresen szedett gyógyszere kifogyóban van, mivel az ünnepnapokon ezek beszerzése nehézségekbe ütközhet.

Ritkán fordul elő, hogy öt szabad- illetve munkaszüneti nap egybefüggően követi egymást, ráadásul rögtön ezután egy újabb hosszú hétvége következik. A karácsonyi bevásárlás során azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy az ünnepnapokban gondot okozhat, ha éppen akkor fogy el a rendszeresen szedett gyógyszer, a lázcsillapító vagy a hasmenéses tüneteket enyhítő készítmény. Ezért az ÁNTSZ azt javasolja, hogy ebből a szempontból is mindenki készüljön fel a következő másfél-két hétre.


Élvezzük az ünnep minden pillanatát, minden illatát

2012. december 21.

Itt az Advent, az ünnepvárás meghitt időszaka. Lakásunk feldíszítve, fahéj, narancs és mézeskalács illata lengi körül. Készítünk egy gyümölcsökkel turbózott forralt bort, megérkeznek a rokonok, barátok, leülünk a kandalló lobogó tüze mellé beszélgetni. Végre egy kicsit megállhatunk és összegezhetjük az elmúlt év történéseit. Ám jellemző módon a makacs vírusok is ilyenkor érkeznek, és kopogtatás nélkül robbannak be ebbe az idilli képbe.

Közeleg a karácsony, a megnyugvás és feltöltődés ideje. Murphy törvénye szerint azonban pont akkorra betegszünk le, amikor szabadságra megyünk. Ennek oka abban rejlik, hogy a felfokozott teljesítés közben egyszerűen nem vesszük észre a testi-lelki kimerültséget, immunrendszerünk gyengülését. Amikor viszont visszaveszünk a megfeszített tempóból, előtörhetnek a betegségek. 


Így előzzük meg a “karácsonyi szindrómát

2012. december 19.

karácsonyi szindrómaGyomorfájás, nyakmerevedés, idegzsába, hólyaghurut... Az év végi ünnepek közeledtével ezek a tipikus tünetcsoportok (“karácsonyi szindrómák”) könnyen előjöhetnek, melyek révén testünk figyelmeztető jelzéseket ad le, felfedve feszültségeinket. Lelki eredetű fizikai tünetek jelennek meg tehát, de meg lehet előzni őket. Néhány jó tanács hozzá.

Amikor a nagy, karácsonyi családi összejövetelek régi sérelmek kiújulását vetítik előre, és félünk tőle, hogy ismét fellobban a viszálykodás vagy a harag lángja, e feszültség megjelenése különféle fizikai kockázatokkal jár. Hatására testünk az első, mely figyelmeztethet: összerándul a gyomrunk, megfájdul a fejünk, hólyaghurut tör ránk…

A fájdalmak felfedik érzelmeinket és feszültségeinket, testünk kész “újraírni” családi életünk konfliktusos előzményeit. De ha hallgatunk a szavára, és megfejtjük titkait, lehetővé válik, hogy a családi ünnepeket örömtelibben, a gyakori tünetcsoportok megjelenése nélkül éljük meg.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...424344...59