Információk, érdekességek

Az asztma világnapján

2006. május 03.

A Globális Asztma Kezdeményezés (GINA) az asztma gyógyítás színvonalát kívánja javítani az asztmával kapcsolatos új tudományos információk és azok kezelésének megismertetésével orvosok, nővérek és betegek körében világszerte.

Április 22. a Kék Bolygó napja

2006. április 21.

Április 22. a Föld Napja. A világméretű környezetvédelmi akciónap az Egyesült Államokból indult, ahol 1970. április 22-én Denis Hayes egyetemista kezdeményezésére 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért.

Húsvét ünnepén

2006. április 15.

Húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, mellyel Jézus Krisztus feltámadásáról emlékezik meg. Megünnepléséről már a III. század óta vannak adatok, de a VIII. századtól vált általánossá. Húsvét vasárnapján ér véget a nagyböjt, a hústól való tartózkodás időszaka - erre utal az ünnep magyar elnevezése is.
 A húsvéti hagyományok, népszokások mára már többnyire megkoptak, de néhány szimbóluma - eredeti jelentését sokszor már elveszítve - még ma is kapcsolódik az ünnephez.

Fogom a kezed, hogy el ne ess!

2006. április 12.

1997 óta évente április 11-én, James Parkinson születésnapján tartják meg a Parkinson Betegek Világnapját.

Tuberkulózis világnap - március 24.

2006. március 24.

Miért teremtette meg az Egészségügyi Világszervezet a Tuberkulózis Világnapját?


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tíz éve nyilvánította a tuberkulózist világméretű fenyegetésnek – ez az első betegség a WHO történetében, amelyiket ezzel a meghatározással jelöltek meg. A járványügyi előrejelzések szerint a XXI. század első két évtizedében 200 millió ember betegszik meg és 35 millió hal meg tuberkulózisban.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...4142...43