Információk, érdekességek

Jutalmazás - ajándékozás, avagy mi kerüljön a nyuszi kosarába?

2014. április 21.

mi kerüljön a nyuszi kosarábaA gyereknevelés egyik legfontosabb eszköze a jutalmazás, amiről a legtöbbször az ajándékozás juthat eszünkbe, de fontos felhívni a figyelmet a jutalmazás más módjaira is. Főleg most, hogy a jön a húsvéti szezon és a gondos „nyuszik” számba veszik, hogy kosarukban miket vigyenek csemetéjüknek. 

Ezzel a cikkel támpontot szeretnék adni a szülőknek, hogy eldöntsék mivel és hogyan jutalmazzák meg kicsinyeiket.

Miért jutalmazunk?

Elsősorban természetesen azért, mert szeretjük a gyerekeinket és ezt jólesik kifejezésre juttatni! Ebből következik, hogy neves alkalmakkor, mint amilyen a karácsony, szülinap, kap tőlünk ajándékot a gyerekünk, attól függetlenül, hogy hogyan viselkedett a megelőző időszakban. Ez a feltétel nélküli szeretetből következik.


Így készülünk a Húsvétra

2014. április 17.

Így készülünk a HúsvétraHúsvétkor a gyerekek több mint fele pénzt is kap a locsolásért, átlagosan 2500 forintot gyűjtenek össze ilyenkor – derült ki egy friss felméréséből. A gyerekek leginkább valamilyen játéknak örülnének, de a családok felénél az élő nyuszi vásárlása is felmerült már. Ez utóbbi kapcsán nem minden emlék kellemes: sokan a nyuszi által okozott károkat idézték fel, és több esetben előfordult az is, hogy a kisállatból végül vacsora lett. 

A magyar családok háromnegyedében őrzik a tojásfestés és locsolkodás hagyományát – derült ki a JátékNet.hu Webáruház húsvéttal kapcsolatos felméréséből.  A megkérdezett anyukák harmada említette, hogy az ünnep alkalmából szoktak sonkát, tojást és kalácsot szentelni, a húsvéti körmenetben azonban már csak minden tizedik család vesz részt.


Valentin-nap: Mi az ideális ajándék?

2014. február 12.

Valentin-napA nők koktélruhával, a férfiak eljegyzési gyűrűvel készülnek Valentin-napra. De mi lenne az ideális Valentin-napi ajándék? Minek örülne valójában a párunk és mennyire reálisak a saját elvárásaink? Megpróbáljuk-e egyáltalán eltalálni társunk ízlését vagy inkább önmagunkat szeretnénk valamiképpen megajándékozni? Íme egy új kutatás eredményei arról, hogy mit gondolunk mi, magyarok az ünnepről.

Egy friss felmérés szerint a magyarok 76%-a már ünnepelte valamely módon a Valentin-napot. Bár a megkérdezettek alig fele tartja kifejezetten fontosnak egymás megajándékozását,  mégis úgy tűnik, hogy hazánkban is szokássá vált romantikus meglepetéssel kedveskedni párunknak a szerelem ünnepén.   


Újévi fogadalom: keresek egy jobb állást!

2014. január 02.

Pezsgős poharak koccintva csörrennek, jókívánságoktól zajos a társaság, körbe üdvözlünk mindenkit. Éjfél után köszöntjük az új esztendőt, s közben titkon vagy hangosan megtesszük újévi fogadalmunkat. Megszabadulunk káros szenvedélyünktől, vagy megnősülünk, netán elválunk, új helyre költözünk, letesszük azt a nyavalyás vizsgát, utazunk, többet foglalkozunk valakivel, vagy valamivel stb...

A legtöbb kívánság alapja azonban a stresszmentes, biztos munkahely, ahonnan anyagi forrásunk származik.

Mert mai, elanyagiasodott világunkban pénz nélkül nehezen boldogulunk, akár egy fogyókúráról, költözésről, netán lagziról tettünk újévi esküt. Mindhez szükséges, hogy jó állásunk legyen!
Az is megeshet, hogy a nem megfelelő munkahely, esetleg a nem nekünk kitatált munkakör már annyira felborította életvitelünket, hogy konkrétan csak arra vágyunk, hogy rendes állást találjunk.


Itt az újév és a nagy fogadkozások ideje

2014. január 02.

pezsgőKevesebb cigaretta, alkohol és szigorú diéta - legtöbbször ezt fogadják meg az emberek az új év alkalmából. Csakhogy általában a szilveszteri buli után néhány nappal már el is párolog a sok szent elhatározás... Ennek a szakértők szerint a "beépített kudarc"-jelenség az oka, mely akár a sürgősen időszerű változásokat is blokkolhatja.
 
Birgit Mauler, a münsteri Christoph Dornier Pszichoterápiai Klinika vezető pszichológusa szerint sokan túl nagy fába vágják a fejszéjüket újévkor, amikor kemény fogadalmakat tesznek anélkül, hogy megterveznék a változás pontos menetét.
Így hát rövid idő elteltével kénytelenek szembesülni azzal, hogy túl sokat követeltek maguktól, és inkább feladják az egészet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...383940...59