Információk, érdekességek

5 tipp, amivel fokozhatjuk a vitalitásunkat

2014. július 01.

vitamininfúzió

Vitaminokra, ásványi anyagokra mindig nagy szüksége van a szervezetünknek. Persze, mi is tudjuk és tapasztaljuk, hogy a mai rohanó világban, a munka- család- háztartás triumvirátusa mellett nem olyan egyszerű tartani magunkat az egészséges táplálkozás alapelveihez. Mégis igyekezzünk erre időt és energiát szánni, mert az egészségünknél nincs fontosabb. Napi ötszöri étkezéssel például egyenletes szinten tartható a vércukorszint, kilengések nélkül pedig jobban lehet koncentrálni és a közérzetünk is jobb lesz. 

1.Energiatipp: Málnás-diós turmix

  • Hozzávalók: 1/2 banán, 1/4 csésze dió, 1 csésze mandulatej, egy kis bourbon vanília, 1/3 csésze (fagyasztott) málna
  • Elkészítés: turmixgépben dolgozzuk el csomómentesre az összetevőket!

Tényleg árulkodik az arcunk?

2014. június 10.

Az első nyolc másodperc során eldől, hogy a másiknak bizalmat szavazunk, vagy ellenszenvesnek tartjuk. Elegendő megpillantanunk az arcát, és tudjuk, hogy kedvelni fogjuk, vagy sem. Vajon mi alapján hozunk ítéletet ilyen gyorsan?

Születésünk óta olvassuk, és értelmezzük az arcokat, méghozzá a találkozások első másodperceiben. Mindannyian használunk olyan kifejezéseket, mint „nyílt tekintet”, „zord ábrázat”, „entellektüel”, „tökfej”, „őszintének tűnik”, vagy „sunyi alak”. Még az olyan tétova kijelentések is, mint a „nem tudom mi, de valami nagyon nem tetszik nekem ebben az emberben” valószínűleg összefüggésbe hozhatók az adott illető arcával. 

Valamiért szimpatikus vagy!
A legtöbb információ, amely ilyen és ehhez hasonló kijelentésekre késztet bennünket, tudattalan. Az emberek négy perc alatt alkotják meg másokról alkotott véleményük 90 százalékát, és ennek 60-80 százalékát az arc, illetve a testbeszéd adja. Az első találkozás első másodperceiben már tudjuk, hogy az adott ember kedves, távolságtartó, agresszív, őszinte, vagy barátságos-e. 


Nem alszunk eleget

2014. június 09.

Nem alszunk eleget, leggyakoribb rémálmunk a zuhanás, és sokan aludtunk már el iskolában vagy munkahelyen. A Cardo Nagy alváskutatása 1000 fő alvási, pihenési szokásait vizsgálta, az eredményeket szakértők kommentálták.

Nem alszunk eleget
A megkérdezettek 40%-a 6-7 órát alszik, közel 18% 6 óránál kevesebbet. 7-8 órát a válaszadók alig több mint 26 %-a jelölt meg, kb. 16% pedig ennél több időt tölt alvással. Nem meglepő módon a „hány órát aludna, ha tehetné” kérdésre nem ezek a válaszok a születtek – a legtöbben (35%) 8-9 órát illetve 7-8 órát (24%) szánnának erre a tevékenységre, sőt, közel 10% még 10 óránál is többet fordítana rá.


Így hozd magad csúcsformába a nyárra

2014. június 08.

Az élet bizonyos helyzeteiben szüksége lehet immunrendszerünknek, szervezetünknek egy kis extra támogatásra. Különösen igaz ez a tavaszi időszakra, amikor a hosszú téli hónapok után szervezetünk kissé megviselt, és amikor sajnos szinte lehetetlen természetes módon, friss gyümölcsök és zöldségek segítségével biztosítani szervezetünk számára a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitelt.

Immunrendszerünk a szinte állandóan váltakozó, szeszélyes időre sokkal érzékenyebben reagál, a megfázás, illetve a most induló allergia mindennapos jelenségként nehezíti meg sokunk életét. Ám szerencsére ma már ebben az időszakban sem kell lemondanunk a gyümölcsök természetes, jótékony hatásairól, hiszen egy kifejezetten a szervezet megóvására kifejlesztett, „szuper multi”, egy 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó multivitamin segítségével mindig formában tarthatjuk magunkat, és óvhatjuk egészségünket.


8 hajdúsító tipp

2014. június 04.

HajtáplálásLapos, tartás nélküli haja van? Íme néhány dúsító tipp. Kondicionáló alapkezelés, mindennapi hajápolás, helyes étrend és jó fodrász…

A szélsőséges időjárási viszonyok, a hideg levegő vagy a tűző nap megváltoztathatja a haj külső védőrétegét. A hajszálat fedő pikkelyek kinyílnak, ami miatt a haj fakó, fénytelen, durva tapintású lesz. Hónapok is eltelhetnek, mire nyilvánvalóvá válik, hogy a haj nem bírja a strapát. A formátlan, jobban hulló hajhoz türelem kell: ahogyan hónapok telnek el a roncsolással, ugyanúgy a hajregenerálódásra is hónapokat kell számolni. 

1. Hajtáplálás étrend-kiegészítőkkel

A kénes aminosavak, minthogy a haj keratinjának fő összetevői, segíthetnek visszanyerni a haj szépségét. Bőrgyógyásszal való konzultáció után érdemes elkezdeni a kúrát, és legalább három hónapon keresztül kell folytatni. A B-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítők is jó hatással lehetnek. Egy kékalgafajta, a spirulina alapú készítmények is ajánlottak. Ez az algafajta bővelkedik proteinben, karotinoidokban (zsírban oldódó antioxidánsok), vasban és esszenciális zsírsavakban. Hasznos lehet a propolisz és az acerola is (a C-vitamin tartalom miatt). A búzacsíra pedig jót tesz az egész szervezetnek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...838485...111