Információk, érdekességek

Miért járnak kevesebbet fodrászhoz a pesti nők?

2014. augusztus 07.

Ritkák a göndör fürtökA magyar nők többségének félhosszú a haja, amire alig tíz perce van reggelente, hogy rendbe tegye. Talán ezért is szeretnének praktikus, könnyen kezelhető frizurát, amelyért átlagosan két-három havonta járnak fodrászhoz – a fővárosban kicsit ritkábban. Erre a megállapításra jutott egy 50 ezer nő válaszait elemző felmérés. 

Ritkák a göndör fürtök

A válaszadók többségének (69 százalék) vékony szálú a haja, csak 31 százaléknak adatott vastag szálú és erős tartású hajkorona. A leggyakoribb az egyenes (57 százalék) és a hullámos (37 százalék) haj, göndör fürtjei mindössze a válaszadók 6 százalékának vannak.

A válaszok alapján minden második nő (52 százalék) félhosszú hajat visel. A nők 26 százalékának van hosszú, azaz 30 centiméternél hosszabb, és 22 százalékának van rövid, azaz 10 centiméternél rövidebb haja.


Karikás, táskás a szeme? Így kezelje!

2014. augusztus 02.

Karikás, táskás a szeme?Szemünk tényleg tükrözi érzelmeinket, már egyetlen pillantással is hihetetlenül sokat el tudunk árulni magunkról. Nem véletlen, hogy komplett szépségápolási és sminkelési iparág épült erre a területre, mindenki szeretné a legtöbbet kihozni a pillantásából. De, hogy mit kell tudni a szem alatti karikákról, táskákról, sötét foltokról és mit tehetünk ellene, arról a szépségszakértőt kérdeztük! 

Mit tehetsz a szem alatti karikák ellen?

A leggyakoribb esztétikai hiba a szemet illetően a sötét karikák megjelenése, amik valóban fáradttá, szomorkássá teszik az ember tekintetét. „A szem alatti elszíneződés nem csupán a kialvatlanság és a fáradtság jele. Alkati adottság, hogy ki mennyire hajlamos kialakulásukra. A vékonyabb bőr, a romló vér és nyirokkeringés, a kis erek átjárhatósága együtt hozzák létre a karikákat, melyek időnként betegségre is utalhatnak” árulta el Kürti Éva szépségszakértő, akit arról kérdeztünk, mi áll a sötét karikák hátterében, és mit tehetünk ellenük.


Begyulladt szőrszálak nélkül, strandoljunk tökéletesen simán!

2014. július 25.

szőrszálak nélkülA nyári hónapokban a szőrtelenítés különösen kényes kérdés, hiszen a nyaralásból senki nem a szúró sörtécskék okozta kellemetlenségekre szeretne visszaemlékezni. Ma már sokféle eljárás létezik a szőrszálak eltüntetésére, melyek között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, azonban a nagy melegben érdemes felülvizsgálni szőrtelenítési szokásainkat. Hogy miért? Erre keressük a választ! 

Ami év közben bevált, nyáron ki/visszaüthet!

Egy borotva segítségével gyorsan és fájdalommentesen megszabadulhatunk a bosszantó szőrszálaktól. Ha figyelünk a higiéniára, elvileg nem lehet semmi probléma, azonban nyáron más a helyzet: a lenge ruházat és a szabadidős tevékenységek következtében sokkal inkább kitesszük magunkat a fertőzések veszélyének. A fokozott verejtékezés miatt, vagy egy nyirkos fürdőruhával érintkezve a bőr felső hámrétege fellazul, és a borotválás közben szerzett mikrosérülések, amik az év nagy részében gond nélkül begyógyulnak, ilyenkor könnyen gyulladásba jöhetnek.


A stressz lassítja a kalóriaégetést

2014. július 24.

Stressz hatása alatt a szervezet lassabban égeti a kalóriákat, tehát aki feszültséget él át, annak lassul az emésztése, így ugyanattól az ételtől könnyebben hízik, mint nyugodt lelkiállapotban – állapította meg egy amerikai kutatás, amelyet nők körében végeztek. 

A fogyást is nehéznek találják, mivel lassabban hasznosul a bevitt táplálék - idézi a The Daily Telegraph a Biological Psychiatry című szaklapban megjelent tanulmányt.

Ugyanazt az ételt adták a résztvevőknek, majd megkérdezték, mekkora stresszt élnek át, ezután megmérték az elégetett kalóriák mennyiségét. Azt találták, hogy akik az előző nap egy vagy több stresszel járó eseményt éltek át, azonos táplálék fogyasztása után kevesebb kalóriát égettek el, mint akik nem tapasztaltak feszültséget. A különbség a kutatók szerint öt kilogrammra is rúghat egy év leforgása alatt.


Hosszú combokra vágyik?

2014. július 18.

Hosszú combNem titok, hogy a comb-fenék rész feszesebbé tételéhez, és a narancsbőr megelőzéséhez, ill. megszüntetéséhez kevesebb zsírosat, cukrosat, sósat kell ennünk – és nem maradhat el a sportolás sem. Ez utóbbi esetében nem mindegy, melyik sportágat választjuk! Egyes mozgásfajták erősítik az ún. hosszú izmokat (pl. a comb belső részében lévőket), ilyenek: a tánc (klasszikus, modern, salsa, zumba), az úszás, a vízi torna, vagy a gyaloglás. És ne feledkezzünk meg a jógáról, valamint a pilatesről sem, melyek nyújtás útján dolgoztatják meg az izmokat. 

2 perces hideg zuhany

Tudjuk, hogy a hideg víz összehúzza a véredényeket és javítja a vérkeringést. Ha jobb a vérkeringés, a szervezetben könnyebben kiürül a „rossz helyeken” felhalmozódott folyadék. Az ilyen „drénezés” pedig csapást mér a narancsbőrre! Zuhanyozáskor tehát ne feledjük: a beszappanozás után először meleg vízzel, majd langyossal öblítsük le a bőrünket, végül hideg vízzel zuhanyozzuk le a lábfejünket és a lábikrát majd a térdtől felfelé a combok és a fenék irányában, közben több mint 2 percig szórjuk a hideg vizet erre a testtájékra is. Ezen „edzés” alatt számolhatunk 120-ig – így jobban telik az idő!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...828384...111