Információk, érdekességek

Hurrá, utazunk!

2007. július 09.

Hurrá, utazunk!Mielõtt nyaralni utazunk, mindig felvetõdik a kérdés, milyen gyógyszert vigyünk magunkkal?

 

Mit tegyünk, ha gyötör a hányinger, ha görcsöl a gyomrunk, ha fáj a fejünk, és mi van, ha beteg lesz gyermekünk?

 

Trükkök, praktikák, tanácsok...


Zümmögõ szép napok

2007. július 06.

Zümmögõ szép napokMeleg nyári napokon idõnk nagy részét a szabadban töltjük. Vízparton hûtjük magunkat vagy erdei tisztásokon, réteken pihenjük ki a hétköznapok fáradalmait. A természet azonban nemcsak balzsamos levegõvel, hûs vizekkel, árnyas lombokkal vár minket, de (általában) ártalmatlan, ugyanakkor igen kellemetlen nyaralótársainkkal, a rovarokkal is.

 

Gyanú esetén, esetleg ha a szúrás arcot, szemet, ajkat vagy nyakat ért, azonnal kalciumtablettát kell bevenni, majd haladéktalanul orvoshoz fordulni, hogy meg lehessen elõzni a gégeödéma  miatt fellépõ fulladásos sokkot.


Alvászavarral küzd minden tizedik magyar

2007. június 14.

Sajnos, rengetegen vannak, akiknél az álmatlanság és a vele együtt járó kialvatlanság állandósult állapot, mert nem képesek elaludni, vagy nem tudják végigaludni az éjszakát. Ilyenkor beszélünk alvászavarról, amely nem csak kedélyünket, munkaeljesítményünket rontja, hanem számos súlyos betegség jele is lehet.


Stresszes élet, lelki bajok


Stressz, életmódbeli sajátosságok, de igen gyakran valamilyen testi-, lelki kór is állhat az alvási elégtelenség (inszomnia) háttérében. A kezeletlen, krónikus alvászavar elõsegítheti egyes betegségek kialakulását, súlyosbíthatja a már meglévõ társbetegségeket (depresszió, hipertónia, agyér- és szív-érrendszeri betegségek, stb.), és növelheti a baleseti kockázatot. Egyértelmû tehát, hogy foglalkozni kell vele.


A nagy csobbanás

2007. június 12.

Mire megérkezik az igazi, forró nyár, igyekszünk formába hozni magunkat. Nem véletlenül, hiszen a kánikula a legszemérmesebbekrõl is lecsalogatja a nehéz, kötött pulóvert. Nem mindegy tehát, hogy mit (és hány kilót…) mutatunk meg magunkból nyaralótársainknak. Némi leleménynyel és kitartással napok alatt sokat javíthatunk a helyzeten, mégpedig a lehetõ legkellemesebb módon: hûs vízbe csobbanva. Természetes vizeink és a wellnessközpontok számtalan lehetõséget nyújtanak arra, hogy testünket ráncba szedjük.

Hurrá, utazunk!

2007. június 11.

Mielõtt nyaralni utazunk, mindig felvetõdik a kérdés, milyen gyógyszert vigyünk magunkkal? Mit tegyünk, ha gyötör a hányinger, ha görcsöl a gyomrunk, ha fáj a fejünk, és mi van, ha beteg lesz gyermekünk?


Trükkök, praktikák, tanácsok…

 

Lázcsillapítás: Csecsemõknél a kúp a legpraktikusabb, amit utazáskor is hûvös helyen kell tárolni, kisgyermekeknél a szirup javasolt, felnõtteknél pedig a tabletta.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...103104105...111