Információk, érdekességek

A téli kéz- és lábápolás 7 aranyszabálya

2018. december 02.

A hideg, szeles idő és a zárt cipők nem igazán kedveznek a kéz és a láb érzékeny bőrének és körmeinknek. Bár a kozmetikában és a pedikűrösnél, manikűrösnél számos extra kezelésnek vethetjük alá kezünket-lábunkat, néhány trükkel otthon is megfelelően ápolhatjuk őket. 7 tanács, hogyan védjük bőrünk és körmeink egészségét télen.  

1. Kesztyűs kézzel
Az első és legfontosabb szabály a kézápoláshoz: mindenképp viselj kesztyűt! Aki nem hord kesztyűt, az keze érzékenyebb bőrét szinte sokkhatásnak teszi ki a téli mínuszokban, mivel a hideg idő kiszárítja, így a saját és műkörmök is töredezésnek indulhatnak (a hideget ugyanis a műköröm alapanyagok sem bírják). Ha télen törnek a műkörmeid, nyáron viszont nem, az lehet a kesztyű nélküli fagyoskodás következménye is!

2. Krém – stop!
Neked is rutinszerűen eszedbe jut indulás előtt még gyorsan bekrémezni a kezeidet? Ne tedd!
Ki az, aki vizes kézzel (bőrrel, hajjal) kilép a hidegbe? Senki, ugye? Az viszont talán eszünkbe sem jut, hogy a krémek nedvességtartalma igen magas, így hasonlóan viselkednek a bőrünk felületén, mintha az vizes lenne. Ha nincs legalább fél órád indulásig, inkább ne használj krémet! Kevés dolog szárít jobban,  mint a bekrémezést követő lehűlés a hideg levegőn.


Mi tesz egy nőt széppé?

2018. november 30.

Nőként ugyan mindannyiunk számára egyformán fontos a szépségünk megélése, mégsem ugyanazt értjük ennek lehetősége alatt.  

Vannak, akik ennek során kifejezetten a külső megjelenésükért éreznek felelősséget, míg mások a belső értékeiket igyekeznek hangsúlyozni. Egy valami azonban biztos: a szépség összetett jelenség, melynek forrása sokkal mélyebbről fakad, mint ahogyan azt a szépségápolással és divattal foglalkozó magazinok számunkra sugallni kívánják.
Vajon hogyan hatnak a problémáink a külső megjelenésünkre? Mi táplálja a belső kisugárzásunkat? Mit tehetünk azért, hogy felfedezzük a Bennünk rejlő szépséget?

A SZÉPSÉG FORRÁSA

Egy nőt elsősorban azt tesz széppé, ha elégedett. Ha jól érzi magát a bőrében, ha sikeres abban, ami számára fontos, ill. ha boldog a szívéhez közel álló személyek körében.
Hiába alakítják át tehát egy nő külső megjelenését, készítenek neki új frizurát, vonzó sminket, vagy bújtatják számára előnyös ruhadarabokba, ha közben a lelke rezdüléseit figyelmen kívül hagyják. A szépségnek ugyanis, bár fontos részét képezi a fizikai megjelenésünk, mégsem egy jól sikerült fotó jelenti az alapját.

A nő úgy szomjazza a pozitív visszajelzéseket, akárcsak az anyaföld az esőt. Az önmagunkról készült legszebb képet tehát mindig az általunk szeretett személyek tekintetében tükröződve láthatjuk.

A nőiességünk, a szépségünk, a belső egyensúlyunk akkor a legtündöklőbb, amikor érezzük, hogy szeretnek és értékelnek bennünket. Ezt pedig hosszú távon nem a fizikai megjelenésünkkel fogjuk elérni, hanem a viselkedésünkkel, és a pozitív attitűdünkkel.


Aktívabb az ember álmában, mint gondolták

2018. november 29.

Aktívabb az ember álmában, mint eddig vélték: még az egészséges emberek izmai is sokat mozognak – állapították meg az Innsbrucki Egyetem kutatói.

Korábban úgy gondolták, hogy az izmok mozdulatlanok, leginkább az álmodó alvásszakaszban, az úgynevezett REM fázisban. Óránként tíz kisebb mozdulat azonban normális a tudósok szerint. Ha lényegesen több az izommozgás, az betegség előjele lehet.

Az Innsbrucki Egyetemi Neurológiai Klinika Birgit Högl vezette kutatásában videofelvételeket készítettek száz alvó férfiról és nőről.

Figyelték a szemmozgásukat is, továbbá bőrük színárnyalatát, mérték agyi elektromos tevékenységüket, álluk, karuk és lábuk izmainak feszültségét, légzésük jellemzőit és szívritmusukat.

A műszerek segítségével kicsi, szabad szemmel nem látható izommozgásokat (Minor Motor Activities) lehetett kimutatni – mondta el az APA osztrák hírügynökségnek Ambra Stefani, a kutatás egyik részvevője. Volt, hogy csak rövid izomremegést tapasztaltak, de olyan is, ahol a láb felemelkedett kicsit.

Óránként átlagosan tíz izommozgást mértek: az úgynevezett REM szakaszban, amikor az álmokat látjuk, valamivel többet, mint a nem REM-szakaszokban.
“Nagyobb, összetett mozgások azonban egészséges emberek REM fázisában nincsenek, az izmok ilyenkor nyugalomban vannak, az alvó sem magát, sem a vele közös ágyban alvó társát nem veszélyezteti azzal, hogy az álmait eljátssza” – tette hozzá Stefani.


Ősi szépségápolási kultúrák találkozása

2018. november 21.

A Holt-tenger egyedülálló ásványi összetételű vize tápláló, revitalizáló hatású, bőrmegújító képessége ősidők óta ismert. Marokkó folyékony aranyát, az argánolajat pedig sokan egyenesen a fiatalság elixírjének tartják. Mi történik, ha a Holt-tenger bőrszépítő kincseit Marokkó argán aranyával gazdagítják? Mi is kíváncsiak voltunk, hát utánajártunk!

Holt-tengeri ásványok a szép bőr szolgálatában
A Holt-tengerből származó só rendkívül magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően segíti bőre megújulását, miközben ellazítja az egész testet. A fennmaradt írások szerint Kleopátra is a holt-tengeri fürdők öregedésgátló hatásának köszönhetően őrizte meg mágikus szépségét. Ami működött 2000 évvel ezelőtt, bizony napjainkban is megállja a helyét: a holt-tengeri ásványok miközben tisztítják és fertőtlenítik bőrünket, mélyen hidratálják is azt, így fiatalítva meg a bőrt.

A szépség elixírje
A Marokkó aranyának is nevezett argánolajat méltán tartják a fiatalság forrásának. Rendkívüli összetevői miatt a szépségiparban sokoldalúan felhasználható haj- és bőrápoló szer. E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban is igen gazdag, mellékhatásoktól mentes, így bármilyen bőrtípusra kiválóan alkalmazható. Milyen titkokat rejt ez a selymes csoda? Hidratálja és gazdagon táplálja a bőrt, valamint intenzív ránctalanító hatással bír. Az argánolaj amellett, hogy fenntartja a bőr megfelelő nedvességtartalmát, simává és puhává teszi, miközben sejtmegújító képességét is támogatja.


Nehogy már a cipő csóválja a macskát!

2018. november 18.

Szabadulj meg hamar attól a kényelmetlen cipőtől, még ha egy vagyonba került is.  

"Távolíts el mindent, ami erőszakot áraszt” – ez a Ha… egyik sora (Sziámi), ez van a fülemben (megint) napok óta, mint az egyik legjobban dalba fogalmazott zen gondolat. (Zen a füleimnek...) Mert tényleg ki kell hajítani mindent, ami így vagy úgy, de erőszakot áraszt, és akkor már nagyjából jól is érzi magát az ember. És egyáltalán nem (csak) a primér erőszakra gondolok, de a verbálison keresztül az érzelmi zsaroláson meg a mérgező kapcsolatokon (l. még energiavámpírok, stb.) át egészen a legapróbb(nak tűnő) dolgokig, hogy szabadulj meg hamar attól a kényelmetlen cipőtől, még ha egy vagyonba került is.

Lehet, hogy ez egy viccesnek látszó példa, meg nem is a sajátom, ez a cipős dolog (egyik se került egy vagyonba, lol), de mégse az: tegyük fel, veszel egy méregdrága párat, mert valamit fel kell venni egy alkalomra, vagy mert valaki rábeszélt, vagy mert úgy döntesz, hogy egyszer az életben megengedheted magadnak. Egy hét hordás után se tudod megszokni, két hét után se, sose. Az év nagy részében ott áll a szekrényben, foglalja a helyet, porosodik, kimegy a divatból, mindeközben folyamatosan emlékeztet arra, hogy de hülye vagy. Amikor mégis felveszed, továbbra is kényelmetlen, ettől aztán akaratlanul is pocsékul érzed magad egész nap, ingerült vagy, összeveszel a barátoddal, belerúgsz a macskába. Ismerős?

Na, akkor dobd ki, vagy ajándékozd el. Most.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...68