Információk, érdekességek

Szabadulj a narancsbõrtõl!

2007. május 11.

A narancsbõrben az a legjobb, hogy nem vagyunk vele egyedül. Persze, a sajátjával mindenkinek magának kell megküzdenie, de a statisztikák szerint a nõk 80-90%-a küzd a problémával kortól, súlytól, életmódtól függetlenül. Árnyalatok azért vannak: a fiatal lányok mintegy felénél alakul ki narancsbõr, viszont az 50 évesek körében csaknem mindenkinél jelentkezik.

 

A narancs héjához hasonlító, kidomborodásokkal halmozott bõrfelület jellemzõen a combon, a fenéken, a csípõn, sõt olykor a karon, hason mutatkozik, és a bõr alatti kötõszövet meglazulása, a benne lévõ zsírsejtek növekedése okozza. A narancsbõr (cellulitisz) lassan alakul ki, a zsírsejtek fokozatos hízásával. Sajnos nemcsak esztétikai probléma: súlyos esetben a megnagyobbodott zsírsejtek akadályozzák a salakanyagok kiválasztását, a bõr alatti szövetek vérellátását és a nyirokkeringést.


A férfi legyen izmos?

2007. május 09.

Hitek és tévhitek az Arnold Schwarzenegger - és a Woody Allen- testalkattípusról a férfiak körében. 

Napjainkban egyre több férfi elégedetlen önmagával. Sokan szeretnének például izmosabbak lenni és sportosabb testalkatot elérni. Lelkük mélyén azt szeretnék, ha a testépítõ szalonok reklámjain megjelenõ "izompacsirtákhoz" hasonlítanának. Meggyõzõdésük, hogy testi adottságaik döntõ mértékben közrejátszanak a nõknél elért sikereikben. Legalábbis ezt mutatja egy Franciaországban, az Egyesült Államokban és Ausztriában, a közelmúltban végzett kutatás eredménye. Az összegzõ, amerikai tanulmány azonban nem igazolja ezt a férfi-elképzelést, amely szerint a hölgyek nem lelkesednek a mesterségesen megnövelt izmokért...A szegény férfiak pedig egyre rosszabbul érzik magukat a testükben...


Magányra születtünk?

2007. május 09.

A társaságot kerülõk választása valószínûleg többnyire nem tudatos döntésen alapul, hanem genetikusan meghatározott, családban öröklõdõ személyiségjegy. 

"Áldott Magánosság, jövel! ragadj el
Álmodba most is engemet;
Ha mások elhagyának is, ne hagyj el,
Ringasd öledbe lelkemet!
[…] "

Csokonai Vitéz Mihály: A Magánossághoz


Szexbeszéd

2007. április 22.

Senki nem születik szexistennek! Ezt is gyakorolni kell! Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni... 

Fontos a kommunikáció

 

Senki sem születik úgy, hogy tanulás, gyakorlás nélkül, azonnal ért valamihez... A jártasságra szert kell tenni. Ezért ha valamibe belekezdünk, azt meg kell tanulnunk, és fontos, hogy leckéket is vegyünk belõle. Ne higgyük tehát, hogy azonnal szexistennek születünk! Nem feltétlenül tudjuk, mi elégíti ki maximálisan a partnerünket, s mitõl válhatna örömtelibbé számára a szex. Ugyanakkor gyakran panaszkodunk arról, hogy a társunk nem érez rá igényeinkre, amelyek révén számunkra is többet jelentene a szexuális együttlét. No, de ezt neki is elmondjuk? Aligha, ugye? Pedig ez a megértés és a kommunikáció kölcsönös hiányát jelenti, ami ellen tenni kell, ha azt akarjuk, hogy örömteli, mindkét felet kielégítõ szexuális életünk legyen!


Ha elfogy a tetterõ

2007. április 17.

A motiváció energia, mely felpezsdít és tettekre ösztönöz minket. Nélküle minden unalmasnak, érdektelennek tûnik... és nincs kedvünk a céljaink megvalósításához. De hogyan találjunk ismét rájuk, ha elmaradoznak a cselekvés ösztönzõi? Íme, a hiány bizonyos indoklása pszichológiai-életviteli megközelítésbõl, és néhány jó tanács ahhoz, hogy visszatérjen a régi tetterõ... 


Minimális motiváció nélkül nem mennek a dolgaink úgy, ahogy várnánk, és az az érzésünk, egyre fogy az energiánk... A motiváció olyan mozgatóerõ, mely cselekvésre ösztönöz, élettelivé és hatékonnyá teszi cselekedeteinket. Amikor már nincs meg bennünk a motiváció, mindaz, amiért korábban küzdöttünk, érdektelenné válik számunkra. Egyre erõsödik bennünk a kedvetlenség: mindennapi munkánkat, magánéleti tevékenységeinket nyûgként, monoton "hajtásként", pusztán kötelezettségek teljesítéseként éljük meg. Ha azonban jobban megértjük, milyen mozgatórugók és fékezõ erõk vezérelnek minket tetteinkben, az segít annak felismerésében, hogy hiányuk miatt kerülünk olykor hátrányos helyzetekbe. Néhány egyszerû, pszichológusok által kidolgozott módszer azonban lehetõvé teszi, hogy ismét erõt merítsünk belsõ forrásainkból.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...201202203...221