Információk, érdekességek

Kétséges díszek

2007. március 31.

A hagyományos tetoválást, amit sokan a bõrfelület díszítésének neveznek, valamikor az ártó szellemektõl félõ emberek készítették maguknak. A megfestett rajzoknak akkor szellemeket elûzõ szerepük volt.


A bõr csak akkor hat szépnek, ha tiszta, sima, feszes és egészséges a színe. Az olyan divatõrületek, mint a szolárium, a tetoválás, a piercing, ennek egyáltalán nem kedveznek. Minden tetoválás, de a tartós smink is maradandó, akár örökre szóló nyomot hagyhat a bõrön. Ennek nem csak a megrendelõben, hanem a készítõben is tudatosulni kellene. Azt, hogy mennyi ideig viseli majd valaki az arcán, illetve a testén a rajzokat, függ az alkalmazott technikától, a tetováló ügyességétõl s nem utolsósorban a festék minõségétõl. Ezért is tanácsos jól átgondolni a döntést: valóban ez kell a boldogsághoz?


Intim helyek ékszerei 2. rész

2007. március 30.

A piercing-készítõk leleményessége nem ismer határt, ha új módszerek felfedezésérõl van szó, vagy esetleg olyan új testtájak kiötlésérõl, ahová ékszert lehet elhelyezni.

 

Nem is tudnánk elképzelni, hányféleképpen csinosíthatjuk ki legérzékibb pontjainkat lyukakkal és ékszerekkel.

 

Innen kezdve inkább az erõs idegzetûek olvassák tovább...


Intim helyek ékszerei 1. rész

2007. március 30.

Testékszerek a nemi szerveken: izgató vagy inkább elborzasztó? Akármi is a véleményünk róla, a jelenség nagyon is létezik, egyre népszerûbb a férfiak és a nõk közt egyaránt. Talán mindannyian ismerünk olyan embereket, akik viselnek testékszert valamilyen intim testtájukon, csak éppen nem volt még alkalmunk meglátni rajtuk...

 

Egyetlen pillantással felismerhetõ, ha valaki karikát hord az orrában vagy valamilyen ékszert a szemöldökén, de az intim piercing (testékszer) megtalálásához már nagyon közelrõl kell ismernünk a másikat. (Hacsak nincs nálunk fémdetektor…) Ki tudja, mi rejtõzködik annak a munkatársunknak a fehérnemûje alatt, akivel a munkahelyünkön flörtölgetünk? Vagy mi a helyzet a háziúrral, netán a postással?


Meleg színek hideg napokra

2007. március 24.

A szín hatással van az emberi lélekre, s rajta keresztül a test állapotára. A fény és a szín hatékony terápiás eszköz. Ez akkor is mûködik, ha nem tudatosul bennünk, hiszen jelzés értékû lakásunk színvilága. Mindenkinek az a megfelelõ színkombináció, amiben jól érzi magát. Persze vannak törvényszerûségek, mint például a hideg színek hatása, amelyek mindenkire egyformán hatnak. 
Tesztek eredményei bizonyítják, hogy négy fokkal érezhetjük hûvösebbnek környezetünket, ha hideg színek árnyalataira festjük lakásunk bútorait, tárgyait. A hideg színek (zöld, kék, ibolya) frissítõleg hatnak. Nyilván nem véletlen, ha a meleg éghajlatú görög szigetvilág vakítóan fehér-kék színvilágba öltözteti házait, bútorait. A mi éghajlati viszonyainknál csak a déli fekvésû, napos és világos lakásokba ajánlatosak a hideg színek kombinációi, hogy a téli hónapokban is gyõzzük fûtéssel.

Tesztoszteron - az örök fiatalság szere?

2007. március 17.

A tesztoszteront mint öregedés elleni csodaszert gyakran emlegetik a férfiak körében. Már az orvosok is egyre többet írják fel. Lássuk, hogyan hat ez a hormon.

 

A 30. életévtõl csökken a szervezet tesztoszteron-szintje – évente egy százalékkal

 

Mi is a tesztoszteron?
A testnek kétféle rendszere van az információátvitelre: az egyik az idegrendszer a gyors, a másik a hormonrendszer a lassabb, de hosszabb ideig tartó vezérlésre. Míg az idegrendszer elektromos impulzusok átalakításával „dolgozik”, a hormonrendszer ingerületátvivõ anyagokat használ. Ezeket az anyagokat a szervezet maga termeli, és az érpályákon, a véráramlattal juttatja a célállomásra. Azokat a hormonokat, amelyek a nemi szerveket irányítják, szexuál (vagy nemi-) hormonoknak nevezzük. A férfiak számára a tesztoszteron a legfontosabb nemi hormon.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...202203204...220