Információk, érdekességek

Az alacsony testtömeg index is kockázatos

2009. július 09.

A testtömegindex és az elhalálozás kapcsolata - egy Ausztriában végzett vizsgálat eredménye.

 

 

A testtömegindex (BMI) valamint halandóság kapcsolatának kérdése állandó vita tárgyát képezi. Az Egyesült Államokban már számos kohorszvizsgálatot végeztek e területre vonatkozóan, ami Közép-Európára nézve nem mondható el. Ezúttal azonban egy Ausztriában, 184.697 felnõtt bevonásával, mintegy 15 éves követéssel kivitelezett vizsgálat eredményei mutattak rá az alacsony, illetve magas BMI értékek, valamint a különbözõ betegségek okozta elhalálozás kapcsola-tára - tudatta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hirlevele.


A személyes találkozás hatása a fogyókúrára

2009. július 06.

A fogyókúrázók úgy veszthetik fölös kilóikat a leggyorsabban, ha gyakran találkoznak személyesen a képzett szakemberekkel.

 

 

A fogyókúrázók úgy veszthetik fölös kilóikat a leggyorsabban, ha gyakran találkoznak személyesen a képzett szakemberekkel, de csaknem ugyanilyen hatékonynak bizonyult a rendszeres, sûrû telefonmegbeszélés is. A különbözõ tanácsadó módszerek összehasonlító vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine közölte.


Az opera a szívnek szóló muzsika

2009. június 26.

A zenét már sok kórházban használják a holisztikus gyógymód részeként.

 

 

Lassítja a szívritmust és csökkenti a vérnyomást a jó zene. A legjobb segítség a stroke rehabilitációja során az érzéseket kiváltó operamuzsika - mint például Puccini Turandotjából Calaf Nessum Dorma kezdetû áriája, amely tele van crescendókkal és diminuendókkal, vagyis a hangerõ gyakran változik - állítják olasz kutatók.


Álmatlanok az éjszakái? Íme 7+1 jó tanács

2009. június 24.

Álmatlan éjszaka után másnap rosszul teljesít? Úgy érzi ez a probléma évrõl-évre egyre rosszabb lesz?

 

 

Álmatlan éjszaka után másnap rosszul teljesít? Úgy érzi ez a probléma évrõl-évre egyre rosszabb lesz?
Íme, 7 + 1 jó tanács, amit ha betart pozitív változásokat tapasztalhat.


5 jó tanács a komplexusok leküzdésére!

2009. június 21.

Modern korunkban a siker egyik jelentõs forrása lehet a kellemes külsõ, a jó megjelenés – és nem utolsósorban, hogy magabiztos benyomást keltsünk.

 

 

Honnan erednek a komplexusok, gátlások, melyek tönkretehetik sokunk szakmai és magánéletét? Hogyan béküljünk ki saját testi vagy lelki adottságainkkal, miképpen nyerjük vissza önbizalmunkat?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...177178179...220