Információk, érdekességek

Biokozmetika

2009. november 16.

A természetes anyagokat tartalmazó biotermékek napjainkban már sokasodnak nemcsak az élelmiszerboltok, hanem a kozmetikai szaküzletek, drogériák polcain is.

 

 

Bár egyre „divatosabbak” és jobban is fogynak, sokszor kritika tárgyát képezik. Nem árt hát kissé többet tudni róluk, bõvebben megismerkedni velük.


Második esély a mozgássérült gyermekeknek

2009. november 08.

További száz évre adhat esélyt a közel hárommilliárd forintból megvalósult gyermekközpont.

 

 

Mozgásjavító Gyermek és Ifjúsági Központ épült fel 2,8 milliárd  forintból az 1908-ban Lajta Béla által tervezett  szecessziós épület mellett. A  teljesen akadálymentes, diákotthont, uszodát és éttermet magába foglaló komplexumot Bajnai Gordon miniszterelnök és Horváth Csaba fõpolgármester-helyettes adta át november 5-én.


Miért én vagyok a legcsúnyább a világon?

2009. november 07.

A serdülõkor sok szempontból életünk egyik legnehezebb szakasza. Ekkor kell békébe kerülnünk a testünkkel.

 

 

Serdülõkor: békében a testtel

 

Tükröm, tükröm mondd meg nékem, miért én vagyok a legcsúnyább a világon? Valószínûleg számos serdülõkorú leány teszi fel magának ezt a kérdést a tükör elõtt ülve… Pedig el kell fogadni az ebben az életkorban jelentkezõ fizikai változásokat, és a fiatalnak meg kell békülnie „új testével”.


Sorstársak a gyászportálon

2009. október 31.

A gyászolóktól gyakran azt várják el, tegyenek úgy, mintha mi sem történt volna.

 

 

A gyerek, a házastárs, egy igazán közeli barát elveszítése fájdalmas dolog. Gyakran a gyászolók sem tudják, normális-e, amit átélnek: hallani, látni vélik maguk körül az elhunytat. A veszteség feldolgozása nagyon nehéz, ráadásul ma a társadalom úgy tesz, mintha a gyász, valakinek a halála olyan kellemetlen epizód volna, amin minél gyorsabban át kell lendülni, túl kell lenni.


Teherbe akar esni? Csak lazítson!

2009. október 25.

Orvosok szerint segíthet a kisbabára vágyó nõk némelyikén a régi tanács, miszerint lazítsanak és ne görcsöljenek a teherbe esés kapcsán.

 

 

A család és a barátok által bõkezûen osztott tanácsnak orvosi hatásai is megmutatkoztak - derült ki hétfõn egy atlantai termékenységi konferencián.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...170171172...220