Információk, érdekességek

A stressz hatása az izmokra

2009. december 18.

A stresszt kiváltó tényezõk csökkentésével párhuzamosan az izomfeszülés és az azt kísérõ fájdalom is csökken.

 

 

Ha a stresszre adott reakcióként mindig ugyanazok az izomcsoportjaink feszülnek meg, akkor az érintett izmok megrövidülnek, kötötté, túlterheltté válnak. Gyakran látunk olyan pácienseket, akiknél különbözõ súlyosságú krónikus izomfeszülés figyelhetõ meg az állkapocsízület környékén, a nyakizmokban, illetve a hátizmok területén. A túlterhelt, megrövidült, spasztikus izomok, különbözõ mértékû fájdalmat okozhatnak.


Mit szeretne a nõ - lehetõleg azonnal?

2009. december 17.

A ráncok simítása, a pigmentfoltok halványítása és a bõr rugalmasságának fokozása egyetlen kezeléssel.

 

 

Lehetséges, hogy többféle csodakezelés helyett egyidõben halványítsuk az arcbõr pigmentfoltjait, érelváltozásait, visszanyerjük bõrünk rugalmasságát és lágyítsuk a ráncokat? Ez a lehetõség ma már egy speciális készülékkel megvalósítható, hiszen lézer, villanófény és rádiófrekvencia hatásait egyszerre alkalmazva valamennyi elváltozást kezelhetõ.


A túlsúly kialakulását és ellenszerét kutatják

2009. december 15.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei nemzetközi partnereikkel együttmûködve kétéves programba kezdtek.

 

 

Ennek során több tízezer adatot dolgoznak fel annak érdekében, hogy megfelelõ receptet adjanak a fittség megõrzésére, az elhízás elkerülésére. A program nyitókonferenciáját szombaton Szegeden rendezik meg. A projektvezetõ László Ferenc az MTI-nek elmondta: évek óta dolgoznak a terven, melyre most csaknem 350 millió forintot nyertek. Ebbõl kétéves vizsgálatot indítanak. A program 70 százalékban uniós és 30 százalékban állami finanszírozású.


A depresszió és az öngyilkosság megelõzése

2009. december 12.

Mivel lehetne csökkenteni a gazdasági krízis okozta rizikónövekedést? - errõl tanácskoznak.

 

 

„A depresszió és az öngyilkosság megelõzése – Valóra váltjuk" címmel két napos európai uniós konferencia vette kezdetét Budapesten. A depresszió és az azzal összefüggésben álló öngyilkosság az Európai Unió egyik vezetõ egészségügyi kihívása, hiszen a depresszió az egyik olyan betegség, ami a legnagyobb gazdasági terhet jelenti a tartós megbetegedések közül.


Az éltetõ szeretet

2009. december 11.

A szeretetre születésünk pillanatától kezdve - vagy talán még elõbb is - szükségünk van, ami a nap 24 órájában ezernyi apró dologban nyilvánul meg. Ahogy egy édesanya rámosolyog a gyermekére, ahogy felveszi, ahogy figyel rá - ahogy együtt vannak, azt a legszakszerûbb ápolás is csak utánozhatja, de nem pótolhatja.

 

 

Ahogy a gyermek világa tágul, úgy bõvül azoknak a köre, akikkel jól érzi magát, akiknek örül - akiket szeret. A szeretetet érezni kell, átélni és megtapasztalni - csak így lehet megtudni, mit is jelent. Mégpedig kétféleképpen kell ezt megélni - egyrészt úgy, hogy én szeretek, másrészt úgy, hogy engem szeretnek. Egy dolognak két oldala ez, kicsit más, kicsit ugyanaz, egymagában mindkét fél csak torzó.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...168169170...220