Információk, érdekességek

Ha nincs már meg a régi tűz...

2006. augusztus 10.

Itt a jó idő, cirógat a napsütés, lágy szellő lengedez, előttünk a vakáció, mégis sokunk szíve összeszorul: milyen jó is a szerelmeseknek, ha ilyenkor fellobban bennük a vágy - nekünk azonban már nincs benne részünk. És nemcsak a szerelem, hanem az erotikus hevület elmúltára is gondolunk... Pedig rosszul tesszük, ha lemondunk párkapcsolatunk megújításának lehetőségéről e téren. Az érzéki örömök újbóli felfedezésének esélyét nagy kár lenne feladni! 


A szexuális vágy hatalmas lelki és testi energiákat szabadít fel és - jó esetben - a partnerrel közös örömszerzésben éri el célját. Fontos tudni, hogy a bennünk levő többi energia is erősítheti a nemi vágyat, illetőleg segíthet felkeltésében, megtartásában. Az alábbiakban erről lesz szó és - mint látni fogjuk - számos lehetőség kínálkozik, csak meg kell ragadni őket!


A nyári fóbiák legyőzése 2. rész

2006. augusztus 10.

A vízparti üdülés nem mindenkinek jelent felhőtlen kikapcsolódást. Azok számára, akik félnek a víztől - hidrofóbiában, azaz víziszonyban szenvednek - akár rémálommá is válhat.

 

Az alábbiakban az okokat vizsgálva néhány jó tanáccsal szolgálunk ennek elkerülésére. Egyúttal szem előtt tartva a célt, hogy a fürdőzés és más vízi örömök élményszerű részévé váljanak ne csak az üdülésnek, hanem a fóbiások egész életének.


Az aura, személyiségünk és lelkünk titkos térképe

2006. augusztus 05.

Ha a szem a lélek tükre, akkor a bennünket körülvevő elektromágneses energiaburok, közismertebb nevén az aura, személyiségünk és lelkünk titkos térképe.

 

Titkos, hiszen a legtöbb ember számára e kisugárzás láthatatlan. Legalábbis mostanáig az volt... Mi lehet az oka annak, ha valaki már első találkozásra szimpatikus számunkra, míg másokat ellenszenvesnek találunk, s inkább elhúzódunk tőlük? E sajátos kisugárzást nem látjuk, nem tudjuk kitapintani, mégis érezzük, hogy létezik.


Könnyebben ájulnak hőség idején az elhízott emberek

2006. augusztus 05.

Hőhullám idején az elhízott emberek könnyebben elájulnak és nagyobb kockázattal néznek szembe, mint soványabb társaik.

 

Az elhízott emberek nagyobb kockázattal néznek szembe az eszméletvesztéssel - vagy még rosszabbal - hőhullámok idején - állítják egészségügyi szakértők.


A nyári fóbiák legyőzése 1. rész

2006. augusztus 04.

Itt az örömteli vakáció, amely sajnos sokak számára a fóbiák (beteges félelmek) időszakát is jelenti. Hiszen a nyaralás alatt fokozottan jelentkezhetnek olyan kóros szorongások, melyek egész évben lappangtak, és tönkretehetik a szabadságot. A leggyakoribbaktól az egészen meglepőkig széles a skála, az okok igen sokfélék lehetnek.


Az utazási szezonban előtérbe kerülhet többek közt az irtózás a repüléstől, a víztől, de a vidéki környezetben sűrűn előforduló rovaroktól, bogaraktól is. Vannak azonban megoldások, melyekkel elkerülhető a pánik, az örökös rettegés.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...166167168...173