Információk, érdekességek

Az elhízás és a depresszió összefügg

2010. március 10.

Holland kutatók szerint a depressziós embereknél nagyobb az elhízás kockázata, ugyanakkor az elhízottak között nagyobb a depresszió veszélye.

 

 

A leideni egyetemi orvosi központ munkatársainak megállapítása szerint az elhízás az eredetileg nem depressziós emberek körében 55 százalékkal emelte a betegség megjelenésének kockázatát, ugyanakkor a depresszió a korábban normál testsúlyú embereknél 58 százalékkal növelte az elhízás kockázatát.


Kávé és szív, pro és kontra

2010. március 08.

Nincs jele annak, hogy napi néhány csésze kávé növelné érelmeszesedés, és a késõbbiekben a szívroham kockázatát.

 

 

A kávézó embereknek kisebb a kockázatuk arra, hogy rendellenes szívritmussal kerülnek kórházba. Nincs jele annak, hogy napi néhány csésze kávé növelné érelmeszesedés, és a késõbbiekben a szívroham kockázatát. Sõt mi több, a kávé egyik alkotórésze csökkentheti a nõknél a cukorbetegség kialakulásának rizikóját - hangzottak el az Amerikai Szív Társaság e héten zajló San Franciscó-i éves konferenciáján.


IBS: három betû, sok panasz

2010. március 04.

A szindróma leggyakoribb kiváltó okaként tartják számon a stresszt, mégsem tehetõ felelõssé önmagában.

 

 

A titokzatos hastáji tünetek okait a legtöbb esetben nem sikerül azonosítani. Az irritábilis bél szindrómától szenvedõ betegek diagnózisként sokszor kénytelenek az idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetû jelzõt elfogadni, pedig a megfelelõ táplálkozás sokat javíthat állapotukon.


A csont-és-bõr anorexiások csontja zsírral van tele

2010. március 02.

A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nõk testében is sok a zsír, a csontjaikban.

 

 

Az egyik legkorszerûbb diagnosztikus módszerrel végzett vizsgálat meglepõ eredményeit a Journal of Bone and Mineral Research februári száma közölte. A mágneses rezonancia módszere néhány évtized alatt fejlõdött ki olyan mértékben, hogy az emberi test belsejébõl, fotográfiának megfelelõ képeket készítsen. Ez lehetõvé tette, hogy szerveinket, szöveteinket olyan részletességgel tanulmányozhassuk, ahogy nemrég még nem is remélhettük.

 


Hasznos vagy káros a stressz?

2010. február 27.

A stressz része mindennapjainknak: egy bizonyos határig aktivizál bennünket, és nagyszerû teljesítményekre ösztönöz, ugyanakkor az állandósult feszültség túlságosan igénybe veszi szellemi és fizikai teljesítõképességünket, s különbözõ betegségeket eredményezhet.


 
Teljesítményünk fokozására ösztönöz bennünket a pozitív stressz.
 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...165166167...220