Információk, érdekességek

Készülj a nyárra - okosan hozd magad formába

2012. május 20.

Ahhoz, hogy a nyári szezonra csúcsformába hozd magadat, idén ne divatdiétát válassz, változtass inkább az életmódodon. Ahhoz, hogy a leadott kilók hosszútávon is távolmaradjanak, egészségesen és tudatosan kell táplálkoznunk és mindennapjainkban helyet kell kapjon a testmozgás, a sport is. Tippek és szempontok a tudatos és egészséges fogyókúrához.


Mi kell a nőnek?

2012. május 15.

Figyelmes partner - jó szex! Ezt az egyenletet sok nő így állítja fel. De valójában mit is rejthet a vágy, hogy több odafigyelésre lenne szükség az ágyban?

Első megközelítésben kritika a partner erotikus "tárházával" kapcsolatban. És meggyőződés arról, hogy a szexet illetően nem lennének problémák, ha a partner több időt, fantáziát és energiát invesztálna a szerelmi játékba.

Az erotika nem csak testiséget jelent, sokkal inkább szellemi történéseket az agyban. Ezért soha nem csupán az fizikai kontaktus, az érintés mennyiségéről és minőségéről van szó. Az, hogy a partner a megfelelő érintési technikák birtokában van, még nem elegendő. Ugyanilyen fontos, hogy erotikus képzeteket tudjon kelteni azáltal, amit mond, vagy ahogyan cselekszik, ahogyan mozog, vagy ahogyan nézni tud. Ezek hatására képződnek ugyanis túlnyomó részben a kellemes képzetek, és nem kizárólagosan és elsősorban mechanikus ingerek hatására.


Akkor én most bolond vagyok?

2012. április 29.

bolond vagyok?

Az emberek többségéből a mai napig rossz érzést vált ki a pszichológus-pszichiáter szópár. Érdemes végiggondolnunk és saját magunkat tesztelni, hogy egyénileg mire asszociálunk, ha ezeket a szavakat halljuk. Mit hoz belőlünk elő, félelmet vagy esetleg negatív gondolatokat?

A pszichológia, mint tudományág hosszú évszázadokon át fejlődött, már Arisztotelész is a test és lélek kölcsönhatásáról beszél. Előtérbe kerül az a nézet, amely szerint a lélek egy olyan megfoghatatlan része az embernek, ami egyedi: ebben az értelemben sem az állatok, sem a növények nem rendelkeznek lélekkel. A napjainkban igen népszerű tudomány a lelki élettel, lelki jelenségekkel foglalkozik.


Hogyan gyógyulj ki a csalódásból? 6 lépés

2012. április 29.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy-egy súlyos helyzetben benne ragadtunk hónapokig, évekig vagy akár évtizedekig, mert nem tudtunk túllépni a fájdalmon, az önmagunk vagy mások hibáztatásán, ragaszkodtunk a sérelmeinkhez, képtelenek voltunk megbocsátani és az önsorsrontás ördögi körébe kerülve fásulttá, megkeseredetté váltunk. Mindez teljesen alááshatja önbecsülésünket, és végül gyakran azt történik, hogy teljesen feladjuk a helyzet megoldására, a boldogságra, például egy új munkára, új kapcsolatra vagy éppen szeretetteljesebb viszonyokra való törekvésünket és végleg megrekedünk abban, hogy nekünk ennyi adatott.


Testsúly és közérzet

2012. április 26.

Testsúly

A fogyókúra több mint kalóriaszámlálás és tudatos étkezés. Az életmód megváltoztatásához nem elég arra figyelni, hogy mit eszünk. Néha az érzelmek miatt sikertelen a diéta.

A hangulat befolyásolja azt, hogy milyen ételt eszünk

Egy finn kutatás során azt találták, hogy a stresszevők – vagyis akik, ha zaklatottá válnak, akkor esznek – voltak a leginkább elhízottak. A stresszevők sokkal több virslit, hamburgert, pizzát, csokoládét és alkoholt fogyasztottak, mint azok, akik másként reagálnak a stresszre.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...144145146...220