Információk, érdekességek

Ételintolerancia teszt - 200 allergént képes felismerni

2011. október 11.

A patikában is kapható - akár otthon is elvégezhető - FoodDetective™ teszt mindössze háromnegyed óra alatt eredményt ad és azonnal jelzi, hogy a vizsgált személy milyen táplálékra érzékeny.


Mellékhatás, vagy gyógyszerallergia?

2011. szeptember 26.

A gyógyszerekhez csatolt betegtájékoztatókon sok esetben oly hosszú a mellékhatások felsorolása, hogy talán meg sem lepődünk azon, ha a készítmények bevételét követően egy-két kiütés, szédülés, vagy gyomorpanaszok jelentkezését tapasztaljuk. Mikor vegyük komolyan a panaszokat és milyen jelekből tudhatjuk, hogy a tüneteket gyógyszerallergia okozza?


Mit kell tudni a keresztallergiáról, az orális allergia szindrómáról?

2011. szeptember 14.

ParlagfűHazánkban ősz elején jelentkezik a legtöbb allergiás probléma – elsősorban a légkörben található magas parlagfű-pollen koncentráció miatt. Ilyenkor a hagyományos „szénanáthás” tünetek mellett bizonyos ételek elfogyasztása után pár perccel a száj, garatra korlátozódó kellemetlen szubjektív tünetek jelentkezhetnek.

Ha pollenre allergiások bizonyos ételek után ajak- vagy nyelvduzzanatot, bizsergést, lágyszájpad- vagy garatviszketést, stb éreznek, akkor lehet, hogy ezek hátterében a keresztallergia áll. Ezt a tünet-együttest orális allergia szindrómának hívják.


Hogyan zajlik az immunterápiás kezelés?

2011. szeptember 04.

orvosAz allergiás panaszok hatékony kezelésének egyre elterjedtebb módja az immunterápia. A ma elérhető kezelési módok közül jelenleg ez az egyetlen eszköz, mely nem csak a tüneteket kezeli, de idővel képes a beteget hozzászoktatni ahhoz az allergénhez, amely korábban panaszokat okozott. Kinek, mikor és hogyan alkalmazható az immunterápia?


Számolj le a gyötrő allergiával!

2011. augusztus 28.

Ha téged nem érint személyesen a téma, akkor bizony szerencsésnek mondhatod magad, hiszen ma Magyarországon minden negyedik ember küzd az allergia nehézségeivel. Terjedési sebességét tekintve is rekordernek számít: semmilyen más betegség nem terjed ilyen rohamosan, mint az allergia, egyes típusai közül pedig külön figyelmet kíván a parlagfű-érzékenység. 5 módszer a természetgyógyásztól.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...525354...68