Információk, érdekességek

Biológiai terápiával a pikkelysömör ellen

2013. május 31.

pikkelysömörSok napsütés, melegebb idő, lengébb öltözet. Gondolnánk, hogy vannak olyanok, akik számára ez az időszak egyet jelent azzal, hogy most láthatóvá válik, amit eddig takartak és szégyelltek? Hazánkban jelenleg 150-200 ezer beteg szenved a látványos bőrtünetekkel járó pikkelysömörtől. A betegség a kívülállókban gyakran kelt visszatetszést, sőt fertőzéstől való félelmet, pedig a betegség nem fertőző. Május végén elindul egy országos felvilágosító túra, amely érinti azt a hét vidéki várost, ahol – Budapesten kívül –megtalálhatók a pikkelysömör kezelését hatékonyan biztosító biológiai terápiás centrumok. A betegség bár nem gyógyítható, de teljesen tünetmentesíthető. Gondolnánk, hogy Britney Spears, Kim Kardashian vagy Leann Rimes is szenved a pikkelysömörtől? Ahogy ezek a gyönyörű nők képesek teljes és tünetmentes életet élni, úgy ez mindenki számára adott lehetőség. A biológiai terápia ingyenes és nem kell hozzá beutaló. 


Reflexológia - akár már 1 kezelés is hatásos!

2013. május 10.

Balázs István természetgyógyász, reflexológus hétről hétre gyógyult eseteit teszi közzé. Ezúttal két olyan esettanulmány következik, ahol csupán egy alkalma adódott a problémás szerv zónájának kezelésére, de már ez az egy masszázs óriási eredményt hozott.

Mint meghívott vendég, egy hölgynél voltam, akinek már segítettem a reflexológiával. Rajtam kívül még 12 vendég volt jelen, akik mind kíváncsian várták, mit tudok bemutatni. Az egyik vendégnek nehézségei voltak a vállával. Már két hónapja gyulladásban volt, és nem tudta használni a karját. Először is arra kértem, mutassa meg, hogy jól vagy rosszul, mennyire tudja használni a karját. Utána kértem, nyújtsa felém a lábát, és a jelenlévők nagy mulatságára teljes 15 percen át masszíroztam a jobb lábán a reflexzónát. Amikor készen voltam, megkértem a hölgyet, mozgassa a karját. Ő rögtön ellentmondott:
„De hiszen nem tudom…”


Tegyünk a vérszegénység ellen!

2013. május 04.

vérszegénység Vérszegénység a nők 8,5 - 13,4 %-át, a várandósság végén lévő nők 13 - 22 %-át, míg a férfiak 1-2 %-át érinti. Ezzel az anémia a leggyakoribb kórtünetek, betegségek egyike. De mit tehetünk ellene, és kinek érdemes ellenőriztetnie, nem vérszegény-e? A válaszokban dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus-belgyógyász főorvosa segít. 

Mi áll leggyakrabban a vérszegénység mögött?

A vérszegénység két úton alakulhat ki: vagy elégtelen a vörösvértestek termelődése, vagy fokozott a pusztulásuk. Első módra példa a csökkent vas-, folsav, B12 vitamin bevitele, felszívódása, felhasználása, valamint a vörösvértesteket termelő csontvelő károsodása, pl leukémia által. Utóbbira - azaz a vörösvértestek fokozott pusztulásra - példa a menstruációs vérzés, a gyomor-bélrendszeri vérzés, egyes genetikai betegségek.


Vegyük fel a kesztyűt a Lyme-kórral!

2013. április 24.

Lyme-kórA tavasz kezdetével nemcsak mi kívánkozunk ki minél többször a levegőre, sajnos megkezdődik a kullancsinvázió is. Magyarországon évente körülbelül 10 000 ember fertőződik meg Lyme-kórral – a titokzatos betegséggel, melynek tünetei nehezen észlelhetők, ugyanakkor egy életre megkeserítheti mindennapjainkat. Szerencsére az alternatív terápiák és a hagyományos gyógymódok ötvözésével megszabadulhatunk a kórtól. 

„Kevesen tudják, hogy a Lyme kórt tulajdonképpen az úgynevezett Borrelia burgdorferi baktérium okozza, amely a bőrbe jutás után szaporodni kezd, majd elterjed a testben. Ugyanakkor fontos megemlíteni azt is, hogy nem minden kullancs fertőzött, európai átlagban a kullancsok 12%-a hordozza a Lyme-kór kórokozóját. Oltás azonban sajnos nincs ellene, a kullancs elleni védőoltás ugyanis kizárólag az állat által terjesztett vírusos agyvelőgyulladás ellen jelent védelmet. Így különösen fontos, hogy mindent megtegyünk a megelőzés érdekében” – hívja fel a figyelmet Dr. Szolnoki Nikolett, a Hiperbár Centrum orvosigazgatója.


A rendszeres fiatalkori testmozgás csökkenti az öregkori csonttörés kockázatát

2013. április 02.

A rendszeres fiatalkori testmozgás segíthet csökkenteni az öregkori csonttörés kockázatát - derült ki egy új tanulmányból, amelynek megállapításait az Amerikai Sportorvosi Ortopédiai Társaság (AOSSM) chicagói rendezvényén ismertették a szakemberek.

"Eredményeink szerint a gyermekkori rendszeres testmozgás összefüggésben lehet a későbbi csonttörés alacsonyabb kockázatával, méghozzá annak a csúcscsonttömegben bekövetkező növekedésnek köszönhetően, amely a rendszeres fizikai aktivitást végző, fejlődésben lévő fiataloknál figyelhető meg" - mondta a tanulmány vezető szerzője, Bjorn Rosengren, a malmői Skane Egyetemi Kórház munkatársa.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...9899100...155