Információk, érdekességek

Feledékenység ellen

2005. szeptember 21.

"Lyukak az emlékezetben", a szellemi képességek hanyatlása, feledékenység… A kor elõrehaladtával sajnos szinte mindenkit elérnek ezek a bajok. Ám szerencsére a feledékenység hátterében csak a legritkább esetben áll betegség, és a problémára a legegyszerûbb gyógyszer is megoldást hoz. S hogy mi lenne a gyógyír? Nos: az agy fokozott terhelése!


Az egyén felelõssége

2005. szeptember 06.

A daganatos és az érrendszeri betegségekre igaz az, hogy szûréssel korai stádiumban (sok esetben még a betegség kialakulása elõtt!) felismerhetõk - ez pedig javítja a felépülés, a teljes gyógyulás esélyét. Nem beszélve arról, hogy a gyógykezelés költségeit is nagyban befolyásolja életmódunk, és nem utolsó sorban az, hogy mennyire élünk a szûrõvizsgálatok adta lehetõségekkel.

Kullancsveszély

2005. szeptember 01.

A csípést legegyszerûbb volna úgy megelõzni, hogy mindenki elkerüli azokat a helyeket, ahol elõfordulhatnak kullancsok. Ez azonban szinte lehetetlen. Nemcsak azért, mert településeken belül, kertekben is megjelennek az élõsködõk, hanem azért sem, mert így sok élménytõl fosztanák meg magukat az emberek. A kullancsok legnagyobb számban ugyanis sûrû növényzet között, erdõkben, ligetekben, vagyis a legjobb kirándulóhelyeken fordulnak elõ. Kullancsbiztonság szempontjából ideális tájak lennének a homok- és kõsivatagok, ilyen helyekre azonban bonyolult eljutni, de az emberek többsége nem is kívánkozik a kietlen vidékekre.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...94...95