Információk, érdekességek

Kevés alkohol csökkentheti a diabétesz kockázatát

2010. május 28.

Egészséges felnõtteknél csökkentheti a diabétesz kockázatát a napi egy-két pohárka alkohol holland szakemberek szerint.

 

 

A 10 évet felölelõ kutatásból kiderült, hogy azoknál, akik rendszeresen felhörpintenek egy kevés alkoholt, kisebb eséllyel alakul ki a cukorbetegség, mint az olyan felnõtteknél, akik távol tartják magukat az italtól.


Fertõzések forrása lehet a légkondi

2010. május 22.

A rosszul karbantartott klímákból kifújt levegõbe akár 30-50 féle egészségügyi problémát okozó mikroorganizmus kerülhet.

 

 

Bár ma még fázunk, okkal reméljük, hogy hamarosan kitör a nyár, ezerrel ontja majd melegét a napsugár. Ahogy a hõmérséklet emelkedik – a dráguló villanyáram ellenére – megérkezik a klímaszezon is. Csakhogy a szakértõk óva intenek: az elhanyagolt légkondicionálók komolyan veszélyeztethetik az egészségünket.


A szájszag oka is lehet: a fogkõ

2010. május 20.

A gondozatlan, barnás fogak látványa és azt ezt kísérõ szájszag már önmagában is nyomós érv a fogkövek eltávolítása mellett.

 

 

A fogkõ látványnak sem kellemes, viszont ezen kívül más problémákhoz is vezethet, mint az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag. Érdemes tehát e problémákkal fogorvoshoz fordulnunk, még akkor is, ha maga a fogkõ esetleg nem látszik. A fogkõ mibenlétérõl, eltávolításáról dr. Benkõ Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa beszélt.


Esésektõl, törésektõl védi az idõseket a D-vitamin

2010. május 19.

Fokozottan ügyelniük kell az idõseknek a D-vitaminpótlásra.

 

 

Ez a vitamin ugyanis nagyon fontos az izmok és a csontsûrûség szempontjából, védelmet nyújthat az esések és a csonttörés ellen. A Nemzetközi Csontritkulás Alapítvány legújabb ajánlása szerint a nyugdíjas korosztálynak ezért naponta 800-1000 nemzetközi egységnyi (IE) D-vitamint kell bevennie, amely mintegy 20-25 mikrogrammnak felel meg.


Szklerózis multiplex ellen napfény a magzatnak

2010. május 05.

A kevés napfény növelheti a magzatnál a késõbbi szklerózis multiplex kialakulásának kockázatát.

 

 

Azoknál a gyerekeknél, akik édesanyja kevés napfényhez jutott terhessége elsõ harmadában, a késõbbiekben nagyobb az esélye a szklerózis multiplex kialakulásának - állapították meg ausztrál kutatók. A szakértõk úgy vélik, hogy a kevés napfény a D vitamin hiányán keresztül befolyásolhatja a magzat központi idegrendszerének vagy immunrendszerének kialakulását, és esendõbbé teszi a szklerózis multiplex (SM) kifejlõdésével szemben a késõbbiekben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...115116117...154