Információk, érdekességek

Védõoltással a rák ellen?

2010. június 18.

A tiszta ivóvíz után - a védõoltások alkalmazása volt a 2. legfontosabb tényezõ a gyermekhalálozás radikális visszaszorításában, és a gazdasági növekedés megteremtésében.
 
A védõoltás érték - De ki védi a védõoltást?

 

Mégis keveset tudunk a védõoltásokról, noha a jelenlegi magyar demográfiai krízis megoldásában is szerepet játszhatnak.


Hogyan lehet megelõzni a rákot?

2010. június 14.

Akiknek családjában halmozottan fordult elõ rákos megbetegedés, sokszor úgy érzik, elkerülhetetlenül les rájuk a végzet: "örökölték" a rákot, és csak idõ kérdése, hogy mikor lesznek betegek.
 

 

A rák rettegett betegség. Szinte minden emberben felmerül idõnként a lehetõsége, de gyorsan elhessegeti az ijesztõ gondolatot. Sokan vannak azonban, akiknek családjában halmozottan fordult elõ a betegség, és ezért tartósan aggodalmaskodnak.


Fehér foltok a bõrön: van megoldás!

2010. június 13.

Vitiligo: a fényvédelemre fokozottan figyelnie kell az érintetteknek, de van esély a tünetek javítására is.

 

 

Mindazok, akiket érint a vitiligo nevû bõrbetegség, átélhették már a látható különbözõség érzését, különösen, ha az arcukon, kézfejükön jelennek meg a fehér foltok. Az esztétikai problémán kívül azonban a fényvédelemre is fokozottan figyelnie kell az érintetteknek, de van esély a tünetek javítására is – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bõrgyógyász szakorvosa. az orvostkeresek.hu szakértõje.


A mediterrán étrend és a szívproblémák

2010. június 08.

A mediterrán diétaként ismert étrend segítheti a szívproblémák kialakulása elleni védekezést, és azoknál is hasznos lehet, akik már szívgondokkal küzdenek.

 

 

A gyümölcsben, zöldségben, olajos magvakban és növényi olajban, illetve alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, hüvelyesekben, valamint teljes kiõrlésû gabonában és halban gazdag étrend nemcsak a szív megbetegedése, hanem egyes rákfajták ellen is véd.


Mi legyen a hátizsákban?

2010. június 03.

Érdemes felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

 

 

Ha most kinézünk az ablakon, legkevésbé gondolunk kirándulásra, ám a hétvégétõl egyre javuló, nyárias idõt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetõen pedig bátran tervezhetünk rövidebb-hosszabb túrákat. Ez mindenképpen hasznos idõtöltés, hiszen a tiszta levegõn gyaloglással töltött órák szinte belülrõl masszírozzák a szervezetet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...114115116...154