Információk, érdekességek

Szédült szeplõk

2007. május 24.

A szeplõk az egyenetlen pigmenteloszlás miatt alakulnak ki, és legkorábban 4-5 éves kor körül jelentkezhetnek elõször, a nagyon világos bõrû, szõke vagy vörös hajú gyerekeken.


Mágikus számok

 

Jó tudni, hogy a ma forgalomban lévõ naptejek (zselék, krémek, olajok) kétféle skála szerinti számozással vannak ellátva. A „régi” számozás szerint 1-tõl 100-as faktorszámig jelölik a védelem mértékét, az új uniós szabvány szerint a legmagasabb faktorszám az 50+. Tehát ne lepõdjünk meg, ha ezt látjuk a nekünk ajánlott maximális erõsségû fényvédõ krém tubusán. Vásárlás elõtt érdeklõdjünk, hogy ez melyik beosztás szerinti, vagyis mekkora védelmet nyújt.


Felelõsek vagyunk a ráncainkért

2007. május 16.

Tíz évvel is öregebbnek nézhet ki az UV-sugaraktól és a dohányzástól károsodott bõr. Apró ráncocskák, szarkalábak, bevésõdött ráncok, petyhüdt, foltos bõr lehetnek a bõr öregedésének látható jelei.


Általában a hatvanévesek arcán már valamennyi elváltozás kisebb-nagyobb mértékben észlelhetõ. Az arcbõr öregedése és a tényleges életkor sokszor nem fedi egymást. Elõfordulhat, hogy egy negyvenöt éves asszony bõre látszatra csak harmincasnak tûnik, s ugyanakkor arra is szép számmal akad példa, hogy egy negyvenes éveit taposót néznek hatvannak. A bõr leépülését ugyanis a hormonális változásokon túl az életmód, a környezeti hatások is erõsen befolyásolják. A tapasztalatok szerint a dohányzás, a napsugarak és a kialvatlanság a bõr legnagyobb ellenségei.


Melyik szemüveg illik az arcformájához?

2007. május 12.

Íme néhány jó tanács a tökéletes szemüveg kiválasztásához! 

"Rémes látvány!"

 

Talán Ön is tapasztalta már, hogy a kiválasztott keret felpróbálása során kiderül: a keret rémesen áll. A minõségi szemüveglencse és a kényelmes keret, illetve azok élettartamán túl, a legfontosabb az, hogy az Ön arcához leginkább illõ keretet válasszon. Nem is olyan könnyû feladat ez a manapság megtalálható széles kínálat következtében. Bár a választásnál fontos az Ön ízlés­világa, álljon itt mégis néhány jó tanács, amelyek segítségére lesznek a megfelelõ keret kiválasztásában.


A Richteré az Év gyógyszere 2006 díj

2007. május 05.

2007. április 20-án a Magyar Tudományos Akadémián Prof. Dr. Kovács Péter a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) elnöke ünnepélyes keretek között átadta az "Év Gyógyszere 2006" díjat Bogsch Eriknek, a Richter vezérigazgatójának. 
 2007. április 20-án a Magyar Tudományos Akadémián Prof. Dr. Kovács Péter a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) elnöke ünnepélyes keretek között átadta az "Év Gyógyszere 2006" díjat Bogsch Eriknek, a Richter vezérigazgatójának. A díjat a Richter kombinált hatóanyag-tartalmú tablettája nyerte el.

A két nem más nyelvet beszél? 2. rész

2007. május 02.

Tudjuk, hogy az érzelmek nyelve nemek szerint eltérõ. Alain Braconnier francia pszichiáter dolgozta ki a következõ hipotézist: "A lányok elõbb sajátítják el a nyelvhasználatot, korábban hozzászoknak, hogy kifejezzék érzelmeiket. Ennek következménye, hogy már az elsõ konfliktusok alkalmával megpróbálkoznak a párbeszéddel.

 

A férfi játssza az ártatlant, egyetért mindennel, de inkább konkrét megoldásokhoz fordul, anélkül, hogy elérzékenyülne. Egy gyertyafényes vacsora, egy szép üdülés vagy egy viharos éjszaka majd megold mindent - így vélekedik általában a férfi. A neheztelést nem szereti, és elutasítja a lelki önvizsgálatot. A pszichoanalízis, a kérdések újbóli felvetése nem az õ asztala...".

 

(Vagy mégis?)


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...424425426...450