Információk, érdekességek

HPV-centrum Budapesten

2007. június 07.

Minden harmadik partnerváltás után számíthatunk a HPV fertõzés jelenlétére


Budapesten, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikáján mûködik hazánk elsõ HPV-centruma. A HPV betûszó a humán papilloma vírust takarja, amelynek bizonyos típusai 99,7%-ban felelnek a méhnyakrák kialakulásáért. Az elsõ hazai HPV központ létrehozásában szerepet játszott, hogy az utóbbi idõben jelentõsen bõvültek a tudományos ismeretek a HPV fertõzésrõl, forradalmian új lehetõségek mutatkoznak a vírusfertõzés megelõzésében és a már kialakult fertõzés kezelésében, ezáltal magának a méhnyakráknak a megelõzésében, továbbá a lakosság részérõl is komoly igény mutatkozik a komplex megelõzõ vizsgálatokra, a széles körû információkra és tanácsadásra.


Hiperaktív VAKÁCIÓ

2007. június 02.

Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓ

Június 16-án kezdõdik a nyári szünet... Sok szülõ számára okoz ez gondot, hiszen nehezen tudják elhelyezni gyermekeiket a nyári hónapokban...Különösen nehéz helyzetben vannak azok a szülõk, akiknek gyermeke hiperaktív! Sok család megpróbálja beíratni gyermekét különbözõ iskolai nyári napközikbe, táborokba, biztonságot keresve számukra, de gyakran már az elsõ napokban közlik a szülõvel, hogy a gyermeket ne hozza többé, nem vállalják el...


Az emberek a szemükkel is esznek

2007. május 29.

Az emberek akár 70 százalékkal is nagyobb adagot esznek, mint amennyi valójában szükséges lenne – állítják amerikai tudósok, akik felnôttekkel folytattak vizsgálatot. Ebédidôben mindenki levest kapott, ingyen. A vizsgált személyek fele normális tányért kapott, a többiek viszont olyat, amelyhez észrevehetetlenül egy csövet kötöttek, s ezen fokozatosan töltötték az újabb és újabb adagot.

7+1 tipp nyárra: hogyan öltözködjünk szexisen?

2007. május 28.

Kissé visszafogottabb a szoknya és ruhahossz, mint az elõzõ években: inkább térdig, vagy térd alá esik. Jól variálható kollekciókat ajánlunk, melyekben minden napszakban másképpen érezheti magát a hölgy.

Nagy Õ a netrõl 2.rész

2007. május 25.

Ez a vágya egyedülállók vagy megromlott párkapcsolatban élõk ezreinek, akik elõfizetõi vagy csak böngészõi az internetes társkeresõknek. De sokan olyan új találkozásokat is szívesen vennének, melyek ideig-óráig kellemesek, nem feltétlenül van jövõjük, esetleg könnyû kalandok - és a legtöbbször nem is járnak csalódással.

 

Azért minden kicsit más ilyenkor, mint a való életben. Ezért sokan nem is tudják, mire ügyeljenek a siker érdekében - íme néhány tájékozódási pont hozzá!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...423424425...450