Információk, érdekességek

Vigyázat, ismét jön a nagy meleg!

2008. június 21.

A hõmérséklet várhatóan hétfõn lesz a legmagasabb, amikor helyenként a 35 fokot is elérheti.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról tájékoztatta az ÁNTSZ Országos Tisztifõorvosi Hivatalt, valamint az Országos Mentõszolgálatot, hogy elõrejelzésük szerint a következõ napokban felmelegedés várható. A hõmérséklet várhatóan hétfõn lesz a legmagasabb, ekkor a napi maximumhõmérséklet helyenként a 35 fokot is elérheti. Hétfõ estétõl északnyugat felõl egy hidegfront közelíti meg a Kárpát-medencét. Keddtõl átmenetileg néhány fokkal alacsonyabb lesz a hõmérséklet.


Kiderül a baj az agy ultrahangos vizsgálatával

2008. június 20.

A koponyacsonton keresztül ható ultrahanggal megvizsgált betegek 28 százalékánál agyi vérkeringési zavarokat észleltek.

 

Ezt Káposzta Zoltán országos szakfelügyelõ neurológus fõorvos, a budapesti Jahn Ferenc Kórház osztályvezetõ fõorvosa mondta az MTI-nek annak kapcsán, hogy a pénteken-szombaton Gyõrben sorra kerülõ fiatal neurológusok fórumán a résztvevõknek lehetõségük lesz elsajátítani ezt a korszerû diagnosztikai módszert.


Olcsóbb és gyorsabb: CT-vel ellenõrzött infarktus gyanú

2008. június 20.

Ha nem mutat szívinfarktust okozó érelzáródást, a beteget nem szükséges a kórházi õrzõszobában tartani.

 

Ha a szívinfarktus gyanúja miatt sürgõsségi osztályra beszállított betegnek az új vizsgálati technika, a komputeres tomográfia szerint nem záródott el a koszorúere, néhány óra múlva otthonába távozhat. A biztató hírt a sürgõsségi betegellátás nemzetközi kongresszusán közölték.


Madárinfluenza: felkészült a világ?

2008. június 19.

Elõrehaladást értek el a madárinfluenza elleni harcban az ENSZ-koordinátor szerint.

 

Az egyes országokban rendszeresen elõforduló madárinfluenza-esetek ellenére nemzetközi szinten haladást értek el a madárinfluenza elleni harc területén a kormányok fellépésének köszönhetõen - közölte keddi sajtótájékoztatóján David Nabarro, a madárinfluenza elleni fellépésért felelõs ENSZ-koordinátor.


Veszélyes lehet a csapvíz, a saláta, a fagylalt

2008. június 19.

Egy kávéskanál sót és hat kávéskanál cukrot kell tenni egy liter vízbe, és minden hasmenés és hányás után inni belõle.

 

Utazás elõtt hasznos tájékozódni az adott ország és a leendõ szálláshely higiénés viszonyairól és arról, hogy a csapvíz iható-e - ajánlja a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. - Elsõsorban a frissen sütött, forrón tálalt étel fogyasztását javasolják a hivatal munkatársai.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...384385386...450