Információk, érdekességek

Balkezes Nap a hajón

2008. augusztus 14.

A hajóhidat délután öt órakor nyitják meg, és utána elkezdõdnek a mûsorok.

 

 

Milyen az élet egy balkezes gyerek mellett? Miért van szükség balkezes ollóra? Mi az a dominanciavizsgálat? Ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ az érintett családok és az érdeklõdõk az augusztus 16-án az A38 hajón rendezendõ, színes programokban gazdag III. Országos Balkezes Napon.

 


A gyermekkori élmények okolhatók a korai alkoholfogyasztásért

2008. augusztus 14.

Bántalmazás, szexuális zaklatás, mentálisan beteg családtag, droghasználat a családban, válás vagy különélés lehet az ok.

 

 

Azok a gyerekek, akik elszenvedik szüleik válását, bántalmazást, vagy más nehézségen mennek keresztül, nagyobb eséllyel nyúlnak az alkoholhoz már fiatal korukban - mutatta ki egy amerikai tanulmány.

 


2 ezer defibrillátor kellene a közterületekre

2008. augusztus 13.

Egy uniós ajánlás szerint azonban minden nagyforgalmú helyre kellene tenni ilyet.

 

 

Körülbelül 200 automata defibrillátor van közterületen az országban a Magyar Kardiológusok Társaságának becslése szerint. Szerintük tízszer ennyire lenne szükség, mert naponta 70 embert ér hirtelen szívhalál. Nemcsak itthon, de az Európai Unióban sincs kötelezõ szabály arra, hogy hány újraélesztõ készüléket kell közterületen elhelyezni. A balatoni strandokon összesen 3 készülék van. Az is csak 2 hete - szájmolt be róla az RTL Klub Híradója.


Sokat javultak az újraélesztés eredményei Svédországban

2008. augusztus 13.

A kórházon kívül hirtelen szívhalált elszenvedõ betegekbõl egyre többet sikerül visszahozni az életbe.

 

 

A kórházon kívül hirtelen szívhalált elszenvedõ betegekbõl többet sikerült visszahozni az életbe, gyógyintézetbe szállítani, mióta sokkal gyakrabban, késlekedés nélkül kezdik el az alapvetõ újraélesztést a közelben lévõk. A biztató svéd eredményeket a Circulation címû szakfolyóirat közölte.


Kémcsõbe vitt betegségek

2008. augusztus 12.

Amerikai kutatók olyan õssejteket hoztak létre, amelyek 10 gyógyíthatatlan kór genetikai hibáit tartalmazzák.

 

 

Az orvosoknak sikerült a 10 betegségben szenvedõ páciensek közönséges bõr- és csontszöveteibõl kitenyészteniük az õssejteket, amelyekben megvannak a betegségeket kiváltó genetikai defektusok.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...364365366...450