Információk, érdekességek

"Jól érzed magad a bõrödben?"

2008. október 13.

Táplálkozásunk indikátora: a bõr.

 

 

Az emberiség történelme során a bõr szépségének megõrzésére a mézes szamártejben fürdõ ókori uralkodónõ - Kleopátra - óta számtalan praktikát lejegyeztek már. Az újabbnál újabb kozmetikumok, szépítõ kezelések és beavatkozások alkalmazásának népszerûsége napjainkban is töretlen. Bõrünk azonban nem csupán esztétikai, hanem védelmi szempontból is lényeges szervünk, hiszen a külsõ és a belsõ környezet (a test) határát képezi. Ahhoz, hogy a bõr összes feladatát elláthassa, - a megfelelõ ápolás mellett - szüksége van több olyan létfontosságú összetevõre, amelyhez elsõsorban a táplálkozás révén juthat hozzá. Tekintsük át a kiegyensúlyozott étrend leglényegesebb bõrvédõ alkotóit.


Egészségesebbek-e a gazdagok?

2008. október 12.

A jelentés egyértelmû különbségeket mutat fiúk és lányok között.

 

 

A fiatalok egészsége és egészségmagatartása tekintetében jelentõs egyenlõtlenségek tapasztalhatók Európa-szerte és Észak-Amerikában. Emellett komplex összefüggés figyelhetõ meg a serdülõk egészsége, valamint a családok szociális és gazdasági helyzete között. Ezek a legfõbb megállapításai annak az egyedülálló nemzetközi vizsgálatnak, amelynek legújabb eredményei a közelmúltban jelentek meg - számolt be róla az ÁNTSZ kommunikációs fõosztálya.


Fogaink egészségére!

2008. október 12.

Az ép fogsor nemcsak szép, hanem egészséges is.

 

 

Az ép fogsor nemcsak szép látvány, hanem az egészségünk megõrzése szempontjából is fontos, ezért vigyáznunk kell rá. Csupán napi kétszer két perc törõdéssel már sokat tehetünk fogaink egészségéért - nem kell hozzá más, mint egy megfelelõ eszköz és a helyes fogmosási technika elsajátítása.


Nyolcvan éve használják a vastüdõt

2008. október 11.

Nyolcvan éve, 1928. október 12-én használtak elõször vastüdõt egy bostoni kórházban.

 

 

A szerkezetet akkor alkalmazzák, ha a beteg izommûködése túl gyenge a légzés fenntartásához. A beteget fémkamrába helyezik úgy, hogy csak a nyaka és feje marad szabadon, majd a kamrában (a természetes légzés mechanizmusát másolva) a légnyomás szabályozott váltakozásával a tüdõt belégzésre és kilégzésre kényszerítik. Amikor a belsõ légnyomás csökken, a tüdõ kitágul, s az orron és a szájon keresztül kamrán kívüli levegõt szív be, amikor pedig növelik a belsõ légnyomást, az kipréseli a levegõt a tüdõbõl. Hasonló elven alapuló eszközöket korábban is készítettek, de azok csak rövid ideig voltak használhatóak.


"Nordic walking" - az egészséges északi gyalogolás

2008. október 10.

Cserélje a síbakancsot sportcipõre!

 

 

Síbotokkal szerelkezzünk fel egy jó kis gyalogláshoz? Igen, ez a "nordic walking", az északi gyaloglásnak vagy síjárásnak is nevezett testmozgás, mely egyre több hívet szerez magának a világ különbözõ országaiban (elsõsorban az USA-ban, Japánban és Ausztráliában, de a skandináv országokból kiindulva Európában, így hazánkban is terjed). Kíméletesebb, mint a jogging, viszont hatékonyabbnak bizonyul - ugyanakkor egy kellemesen játékos módja a testgyakorlásnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...342343344...450