Információk, érdekességek

Mit tükröznek belőlem a körülöttem lévő emberek?

2023. február 20.

Kapcsolataink akarva-akaratlanul is rengeteget elárulnak rólunk: családtagjaink, ismerőseink, barátaink, még a szomszédunk is tükrözi személyiségünk egy részét. Sosem véletlen, hogy éppen kivel milyen viszonyt ápolunk - mindez árulkodik személyiségünkről, jellemünk változásáról. Ha képesek vagyunk így tekinteni viszonyainkra, sokmindent megtanulhatunk önmagunkról és a kapcsolatainkat is jobbá tudjuk tenni. Ez a szemlélet nemcsak az önismerethez, hanem a sokkal jobb társas kapcsolatokhoz is kulcsot ad!  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Kapcsolatainkon nem csak az emberekkel való kapcsolatot értjük. Minden mással is kapcsolatban állunk, ami a környezetünkben előfordul. Ilyenek az állatok, a növények, a tárgyak, a pénzünk, a lakásunk, és aki hisz benne, annak ilyen Isten is. Ha energiáinkat, frekvenciánkat megváltoztatjuk, megváltozik a környezetünkkel való kapcsolatunk is.

Vizsgáld meg a környezeted!
Milyen kapcsolatban állsz vele? Milyen érzéseket táplálsz különböző emberek iránt? Ha úgy érzed, hogy kapcsolataid zűrzavarosak, itt az ideje megváltoztatni őket.

A kapcsolataid megmutatják, milyen a személyes rezgésed
Nem véletlen, hogy azok az emberek az ismerőseid, a barátaid, az a szomszédod, a férjed, akivel éppen élsz, akik között mozogsz.

Hogyan viselkednek veled szemben az emberek? Megértőek, támogatóak, kedvesek? Vagy ellenségesek, gátolnak, agresszívak?  A fejlődés mindig közösen történik, sosem egyedül. Ha te változol, változnak a kapcsolataid is.

Életed szereplőinek frekvenciája tökéletesen illeszkedik a tiédhez. Mindig azokkal az emberekkel találkozol, akikkel rezgéseid épp összhangban vannak.

A rezonanciádnak épp megfelelő ember felbukkan az életedben, és ha a frekvenciád, vagy az ő frekvenciája megváltozik, eltűnik. Kapcsolatainkat közösen hozzuk létre, és közösen szüntetjük meg. A nagyon eltérő rezgéssel rendelkező emberek általában nem jelennek meg egymás életében.

Amikor valakinek a frekvenciája a mi jó tulajdonságainkhoz illeszkedik, akkor szoktuk mondani, hogy „hasonló a hasonlót vonzza”. Ha pedig valaki rezgései a mi elfojtott, negatív rezgéseinkhez illeszkednek, akkor mondjuk, hogy „ellentétek vonzzák egymást”. Ilyenkor a másik épp az ellenkező végletben ragadt meg, mint mi.

Mi okozhat problémát kapcsolatainkban?
Létezhetnek karmikus tartozások, kötelességek. Előfordul, hogy valamelyik félnek karmikus tartozásai vannak. Ezekben az esetekben szoktuk úgy érezni, hogy nem tudjuk, hova tartunk, és néha nem tudjuk, mit miért teszünk. Lehetséges, hogy valamely előző életünkben korán meghaltunk, és özvegyen hagytuk akkori társunkat. Most pedig benne maradunk egy rossz kapcsolatban, nem tudjuk elhagyni például alkoholista párunkat.

Lehetséges, hogy előző életeink egyikében tettünk egy fogadalmat, például örök hűséget esküdtünk valakinek. Ilyenkor előfordulhat, hogy régi eskünk a mai napig köt bennünket, és ez szintén arra kényszerít, hogy ne tudjunk elszakadni jelenlegi rossz kapcsolatunktól.


5 tévhit az alkoholról

2023. február 18.

A kemény téli napokon sokan sok alkohollal, főleg pálinkával védekeznek a hideg ellen. De tényleg igaz, hogy az alkohol felfűti a testünket, vagy ezt csak szeretjük elhitetni magunkkal? A legismertebbek tévhitek az alkoholról.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.1. Az alkoholnak melegítő, fűtő hatása van, ezért a jó erős röviditalok fogyasztása segít a hideget elviselni.
Az a tény, hogy az alkoholnak melegítő hatása van, félrevezető és veszélyes is. A testünk egy feles vodkától, vagy pálinkától valóban melegséget fog érezni, mivel az erek ettől a mennyiségtől kitágulnak, így normalizálódik a vérellátás. Ha azonban ezt a csekély mennyiséget növeljük, az erek még jobban kitágulnak a bőr alatt, ami a hőérzetünket befolyásolja és melegséget érzünk. Elkezdünk izzadni, hőt párologtatni, ezáltal pedig lehűlni. Éppen ez benne a  becsapós, hogy minél melegebbet érzünk a nagy hidegben, valójában annál jobban kihűl a testünk, mert ez csak a bőrfelszíni érzetünk.

2. Az alkohol gyógyítja a megfázást - nálunk főleg a pálinka jótékony hatásáról terjedt el ez a népi bölcsesség.
Sajnos ez egy téves népi hagyomány. Az, hogy tegyél a teádba rumot, vagy igyál mézes pálinkát, vagy vodkát fahéjjal és citrommal, mert ezek segítenek a megfázásban – mind-mind hamis elképzelések.  Persze 4-5 feles elfogyasztása után valóban nem érezzük a torkunkban a fájdalmat és nem fázunk, de ez az alkohol illuzórikus hatása miatt van és nem azért, mert valóban meggyógyított minket.

Ilyenkor természetesen az történik, hogy a pár felestől már berúgunk, az immunredszerünket jól legyengítjük, ezáltal a bacilusok és baktériumok még jobban el tudnak szabadulni a szervezetünkben, vagyis másnap betegebbek leszünk, mint előtte. Az alkohol gyógyszer a megfázásra – ez csak mítosz. Ha mindenképpen alkohollal akarjuk erősíteni az immunrendszerünket, akkor maximum 2 deci vörösbort fogyasszunk el megfázáskor.

3. Az alkoholfogyasztás jót tesz a magas vérnyomásnak
Sokszor halljuk, hogy ne idegeskedj, mert felmegy a vérnyomásod, inkább igyál egy kis alkoholt és megnyugszol. Ez részben így is van, de ha jobban utánanézünk, akkor kiderül, ez is egy téves elképzelés.  Az alkohol kis mennyiségben (2 dl bor, 0,5 cl rövidital) valóban nyugtató hatást ad, azonban nagyon kevésen vannak, akik itt meg is tudnak állni. Éppen ezért ennél nagyobb mennyiség esetén az alkohol a máj lebontó funkciója miatt a koleszterinszintünket emeli, ami a magas vérnyomás egyik legfontosabb kockázati tényezője. Emellett a lerészegedésnek van agresszív fázisa, ahol a vérnyomásunk is emelkedik, így még rosszabbat tehetünk az amúgy is magas vérnyomásunkkal.


Csábítsd el a titkos szerelmi nyelv segítségével!

2023. február 16.

Régen, mikor még szigorú erkölcsök uralkodtak a társadalmakban, az ifjú szerelmesek kénytelenek voltak egy saját titkos nyelvet kialakítani egymás között, hogy az idősebbek számára észrevétlenül tudassák szándékaikat, érzelmeiket kiválasztottjukkal.  

Régen, mikor még szigorú erkölcsök uralkodtak a társadalmakban, az ifjú szerelmesek kénytelenek voltak egy saját titkos nyelvet kialakítani egymás között, hogy az idősebbek számára észrevétlenül tudassák szándékaikat, érzelmeiket  kiválasztottjukkal.

Ez a nyelv a régi Spanyolországban történetesen a „legyezőnyelv” volt. Az éghajlati adottságoknak, valamint a kor divatjának köszönhetően a hétköznapok világában, a nagy bálokon, és kisebb összejöveteleken a nők mindig hordtak maguknál legyezőt. Ezek a gyönyörű, női eszközök a legkülönfélébb színekben, fazonokban és méretekben pompáztak. A legyező különböző tartásával és mozgatásával adott jeleknek megállapított jelentéseik voltak, melyek a legtöbbször titkos szerelmi értesítésül szolgáltak.

A legyező szerelmi nyelve
Ha a legyezőt a szív közelében tartotta a hölgy, akkor azt közölte kiválasztottjával, hogy: "Elnyerted a szívem!"
Mikor a félig nyitott legyezőjével az ajkát érintette meg, azt kívánta a fiatalember tudtára adni, hogy "Megcsókolhatsz".
A nyitott legyező az összekulcsolt kezekben a bocsánatkérés jele volt. Ha a lány szemeit eltakarta a nyitott legyezővel, úgy azt mondta: "Szeretlek!"
A nyitott legyező lassú összecsukásával megígérte, hogy feleségül megy a férfihoz.
Társalgási szándékát egy hölgy úgy fejezte ki, hogy legyezője hegyét ujjaival megérintette.
A legyező jobb orcán hagyása az "Igen"-t, míg bal orcán hagyása a  "Nem"-et volt hivatott kifejezni.
A lassú legyezéssel azt árulta el, hogy: "Férjnél vagyok", míg a gyors legyezéssel azt, hogy: "Eljegyeztek".
A legyező forgatása a bal kézben arra figyelmeztette a fiatalembert, hogy: "Figyelnek minket".
A legyező elhúzása a kéz előtt egy egyszerű "Gyűlöllek!" felkiáltással volt egyenértékű.
A csukott legyező átnyújtásával azt kérdezte hölgy a férfitól, hogy: "Szeretsz?"
A legyező a fej mögött szétterpesztett ujjakkal azt mondta: "Viszlát!"


Miből tudom, hogy a házastársamnak munkahelyi viszonya van?

2023. február 09.

Napunk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. A munkahelyek ma már zömmel projektszemléletben működnek, éppen ezért egy-egy kollégához nagyon intenzív kapcsolat köthet össze bennünket és házastársunkat is. Ha ellenkező nemű kollégával tölti az ideje nagy részét a párunk, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy a munkakapcsolat átalakulhat egy munkahelyi titkos viszonnyá.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Íme, 5 figyelmeztető jel, ami rávezet arra, hogy a párodnak munkahelyi viszonya van...

1. Megváltozott munkaidő beosztás

Azt veszed észre, hogy kitolódik a munkaideje, több a túlórája, gyakrabban kell elmenni különböző vidéki vagy éppen külföldi utakra.

Érdemes nyitott szemmel lenned, ha a következőket kéri tőled:

  • nem hívhatod bármikor a munkahelyén
  • órákba nyúló ebédelései vannak
  • fontos projektje van abban a hónapban és minden estét annak kell szentelni
  • csak néhány perc vacsoraideje van, mert vissza kell mennie még este az irodába dolgozni

2. Nem ugorhatsz csak úgy be a munkahelyére meglepetésszerűen

Lehet, hogy közel dolgoztok egymáshoz, vagy éppen időnként meglepted és beugrottál a munkahelyére. Az utóbbi időben azonban azt veszed észre, hogy ezeknek a meglepetéseknek nem örül, feszültté válik, vagy éppen indulatos lesz.

Az is lehet, hogy nyíltan megkér, hogy többet ne lepd meg ezekkel a látogatásokkal, mert számára ezek már kellemetlenek.

Elképzelhető, hogy időnként a közös ebédeléseiteket mondja le sorban, arra hivatkozva, hogy nincs rá ideje, hogy kiugorjon és hosszasan ebédeljen veled.

3. Régen volt egy kolléga/nő akiről anno sokat mesélt, most pedig már egyáltalán nem is említi

A munkahelyi viszony kialakulása időt igényel, főleg ha egy projekten, vagy részlegen, vagy irodában dolgoznak együtt. Eleinte csak egy két közös lazább beszélgetés, majd erős barátság alakul ki a házastársad és a kollégája között. Ebédidőben elkezdenek beszélgetni nem csak a munkáról, hanem a magándolgokról is, vagy akár lazulás képen elkezdenek viccesek, humorosak lenni egymással.

Amikor ebben a fázisban vannak, még te otthonról annyit tapasztalsz, hogy sokat mesél a párod róla, úgy tűnik, hogy minden kis részletet elmesél, sőt akár a kollégája titkát is elmondja neked.

Talán még be is mutatott már neki, vagy akár el is hívtátok magatokhoz vendégségbe akár családostul is.

Amikor azonban elcsattan az első csók, vagy tényleges viszonnyá alakul a dolog, akkor elkezdenek ezek a sztorik, megosztások csökkeni, míg nem teljesen elkopnak.


Stressz, depresszió, válság - 3 egyszerű módszer a megtisztulásért

2023. február 08.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A stressz, az idegesség, kiégettség, feszültség a lélek összeomlása mind-mind gyakori, hétköznapi jelenségekké váltak életünkben. A depresszió korunkban szinte elkerülhetetlen. Időről időre jelen van életünkben. Sokszor a tudomány ezekkel az erősen érzelmi jelenségekkel nem tud megbirkózni, és a problémával küzdőnek gyógyszereket, esetleg ellátást vagy éppen furcsa tanácsokat adnak. A valódi gondot ezek a szerek azonban csak tovább fokozzák, nem oldják meg! Három tipp a lélek hangolásához.  

A lélek alapvetően női természetű. Ragaszkodó, vágyakkal teli, vonzódó. Mindegy, hogy milyen gondolkodásúak, hitűek, vagy neműek vagyunk. Problémái és betegségei is ezért ezekből az alapkérdésekből így vágyakozásból, az önsajnálatból és sikertelenségekből fakadnak.

A lélek számára ma már fergeteges gyógyszerek léteznek. Olyanok, amelyek hormonálisan, vagy más kémiai úton szólnak bele az agyba, olyanok, amelyek átvezetéseket tesznek lehetővé, vagy éppen blokkolnak le, olyanok, amelyektől akár zombik, vagy akár túlpörgött tenyész-nyulak is lehetünk. Ezek a szerek hosszútávon hozzászokást, tompaságot, kimerültséget, a test kiszáradását és lefáradását okozhatják. Ennek egyik oka, hogy a terhek megszűnése nélkül kikapcsoltatjuk e gyógyszerekkel az önvédekezési reakciókat, így az elvonulást, a hosszas alvási periódusokat, és akár a visító zokogást is, amely zuhatagként képes az emberből kimosni a feszültségeket. A másik oka, hogy olyan anyagokkal terhelik a szervezetet, melyekről nincsenek hosszú távú tapasztalatok, s amelyek a szervezetünkben természetünknél fogva nem lévén megmérgeznek bennünket.

Természetes utak
A természetes módszerekről gyakran az gondoljuk, hogy a természetgyógyászat misztikus tárgyköréből valók, vagy valamiféle varázslásra asszociálunk, esetlegesen bonyolultnak tekintjük az eljárást. Valójában természetes módszerek gyűjtőnéven ismert megoldások lényege, hogy vegyszermentes és könnyű, valójában pofonegyszerű megoldási stratégiákat kapunk.

1. Víz
A víz testünk 70-75% -át teszi ki. Lételemünk, amely a levegő után a legfontosabb számunkra. Testünk 1 hétig bírja nélküle, idegrendszerünk azonban néhány nap után megsínyli a kiszáradást. A kiválasztó szervrendszerünk, a vese jelképezi egyensúlyunkat, harmóniánkat. A lelkünk egyensúlyát is így a víz adja meg. Ha valaki sok folyadékot és különösen tiszta vizet iszik, az harmonizálja lelkét, először, mint a kiömlő víz zubog, aztán néhány napon belül beáll és megnyugszik. A rendszeres és elegendő víz fogyasztása méregtelenít, nem csak testi, hanem lelki értelemben is, a múltunk rögjeit, a bennünk lévő koszt kitakarítja belőlünk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...425