Információk, érdekességek

Nyár a télben: hiába menekülsz, hiába futsz...

2009. november 27.

Egy behurcolt eset kapcsán ismét felbukkant nálunk a tífusz és öt utazónál maláriát mutattak ki.

 

 

Bár az utazási irodák a gazdasági válság következtében jelentõs visszaesésrõl számoltak be, a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján az idei esztendõ elsõ hat hónapjában a magyarok kiutazási kedve nem csökkent. A vizsgált idõszakban a magyar állampolgárok 7,8 millió alkalommal utaztak külföldre, számszerûsítve a lakosság fele legalább egyszer átlépte a határokat 2009-ben. Mindemellett a többnapos utazásoknál az átlagos tartózkodási idõ is nõtt 11-rõl 12 napra.


Több nõ kap infarktust, de jobban gyógyulnak

2009. november 25.

Régen sokkal több férfi került szívinfarktus miatt kórházba, mint nõ, de ez az arány megfordulóban van.

 

 

A gyengébb nem tagjai azonban jobban gyógyulnak szívroham után, mint a férfiak. Az elgondolkoztató adatokat az Archives of Internal Medicine szakfolyóirat két tanulmánya ismerteti.


Számszerûsített érszûkület

2009. november 23.

Lesújtó képet festenek a magyarországi perifériás érbetegség helyzetérõl az érintettek – perifériás érbetegséggel küzdõk és egészségügyi szakdolgozók – körében végzett felmérések adatai.

 

 

Ugyanakkor fontos elõrelépés a betegség elleni küzdelemben, hogy a Magyar Hypertonia Társaság és Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság által létrehozott ÉRVregiszter segítségével immár nyomon követhetõ a páciensek állapota.


Az edzés úgy hat, mint az inzulin

2009. november 19.

Megfelelõen összeállított programmal a szükséges gyógyszerek mennyisége is csökkenthetõ.

 

 

A diabétesz ugyan súlyos betegség, mégsem jelenti azt, hogy a sportot el kell felejteni. Sõt, a komoly szövõdmények megelõzésének leghatásosabb módszerei a személyre szabott étkezés és a - tervszerûen és felügyelettel végzett - mozgás.


Szégyenlõség miatt terjed a fertõzés

2009. november 17.

Növekszik a Klamídia, gonorrea (tripper) és szifilisz fertõzések száma.

 

 

Az amerikaiak vonakodása a szexuális témák megbeszélésétõl hozzájárul ahhoz, hogy szaporodnak a szexuális úton terjedõ fertõzések (STD)az országban, különösen a leginkább veszélyeztetett tizenévesek körében - közölték hétfõn amerikai járványügyi kutatók.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...192193194...239