Információk, érdekességek

Felelősek vagyunk a ráncainkért

2006. május 09.

Tíz évvel is öregebbnek nézhet ki az UV-sugaraktól, a dohányzástól károsodott bőr. Apró ráncocskák, szarkalábak, bevésődött ráncok, petyhüdt, foltos bőr lehetnek a bőröregedésnek látható jelei.

A bőr leépülését ugyanis a hormonális változásokon túl az életmód, a környezeti hatások is erősen befolyásolják. A tapasztalatok szerint a dohányzás, a napsugarak és a kialvatlanság a bőr legnagyobb ellenségei.


Körömvizsgálat

2006. május 01.

Körmeink minőségéből, állagából, elszíneződéséből mindig következtethetünk egészségi állapotunkra.

 

Ha a normál táplálkozásból nem biztosítható kellően a vitamin-, ásványianyag- és nyomelemszükséglet, akkor gyógyszerekkel, gyógytermékekkel, természetes alapú készítményekkel is lehet ezen segíteni. A gyógyszerész szívesen ad tanácsot a választáshoz.


Önmasszázs

2006. április 10.

Ma már nem szükséges bizonyítani, hogy a masszírozás - különösen, ha szakember végzi - jótékonyan hat a testi, lelki egészségre. Alkalmazzák is a gyógyításban, a különféle kezelési módok kiegészítéseként. Jó közérzetet biztosító, betegséget megelőző hatása miatt az egyre terebélyesedő wellness-mozgalomban is központi helyet foglal el. Masszázzsal, a fogások típusától, intenzitásától függően, oldani lehet a feszültséget, lazítani a feszessé, görcsössé vált izmokat, csökkenteni a fájdalmat, javítani a szövetek vérellátását, aktivizálni a nyirokkeringését, s végül a szervezet salakmentesítését is elő lehet segíteni.

Az egészséges bélflóráért

2006. április 09.

Ellenség vagy barát - a baktériumokról hallva az átlagember, érthető módon, azonnal a betegségek okozóira gondol, hiszen ezek felelnek a különféle gyulladások, fertőzések kialakulásáért.

 

Kevesen tudják, hogy léteznek egyéb, számos pozitív tulajdonsággal rendelkező baktériumok is.


Vérpezsdítő bőrmegújítás

2006. április 07.

A tavaszi napfény kíméletlenül láthatóvá teszi mindazokat a szépséghibákat, amelyeket legszívesebben rejteni szeretnénk: a fakó arcbőrt, az eltömődött pórusokat, a "kiabáló" pattanásokat és az aprócska ráncokat. Szánjunk egy kis időt ezek eltüntetésére - megéri! 


A vérkeringés fokozásával a felszínhez közeli hajszálerek is bekapcsolhatók a keringésbe, s a sápadt, fakó bőr felfrissül. A meleg borogatások, a gőz, a szauna értágító hatásúak. A masszázs hatására fokozódik a szövetek biológiai aktivitása, és látványosan javul a bőr vérbősége.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...153154155...157