Információk, érdekességek

Gondold meg, hogy mit, és igyál!

2006. február 12.

A rohanó életstílus hajlamosít a krónikus folyadékhiányra. Gyakran észrevétlen borul fel az egyensúly, csak a kellemetlen tünetek jelzik a gondot. Pedig nem lehet ok panaszra: a szomjoltáshoz van miből választani. Sőt talán zavarbaejtően bőséges is a kínálat.

 

A folyadékbevitel egyszerû, túlnyomórészt egészséges és manapság divatos formája a különféle ásványvizek fogyasztása. Magyarország gyógy- és ásványvíz-nagyhatalom, széles a kínálat. Az ásvány- és a gyógyvizek között az oldott ásványi anyag mennyisége szerint lehet különbséget tenni. A gyógyvizeket - mint ahogyan a nevük is jelzi - gyógyszerként, kúraszerûen kell inni. A bennük dúsabban előforduló anyagok megváltoztatják a szervezet ásványianyag-összetételét, megszüntetik az esetleges hiányokat. Összetételük szerint befolyásolják a sejtek tevékenységét, rendezik a kóros anyagcserét, visszaállítják a szervezet felborult sav-bázis egyensúlyát, a lúgos kémhatásúak a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet fokozzák.


Zajvédelem két hét múlva

2006. február 01.

2006. február 15-étõl szigorodó elõírások miatt kötelezõ a munkahelyi zajártalom csökkentése. A zajterhelést 90 decibel helyett már nyolcvanötnél kötelezõ csökkenteni.A munkavállalót 80 decibelt meghaladó zaj esetében tájékoztatni kell, és védõeszközt kötelezõ biztosítani. A Magyar Hírlap információja szerint Magyarországon minden harmadik ember a megengedettnél nagyobb zajban dolgozik.

Vivax - A kirobbanó erõ!

2006. január 26.

Rohanó, stresszes életünk során egyre kevesebb erõnk és energiánk marad munkánk maradéktalan ellátására, a családunkkal való törõdésre és az egészséges szabadidõs programokra. Ezzel párhuzamosan hangulatunk romlik, rosszkedvûek, motiválatlanok leszünk, elvesztjük érdeklõdésünket az élet örömei iránt. Csökken a nemi vágy, a szexuális érdeklõdés és fantázia. Kiégettség, kimerültség és depresszió fenyegeti napjaink rohanó emberét.

A gyermekvállalás elõkészítése

2006. január 25.

A gyermekvállalás közvetlen elõkészítését a tervezett fogamzás elõtt három hónappal az "optimális családtervezés" elveinek ismerete és gyakorlatának követése segíti elõ. A gépkocsivezetési, munkahelyi, sportolási és más egészségi alkalmassági vizsgálathoz hasonlóan ajánlatos a családtervezési alkalmasság tisztázása is a gyermeket akaró párok felkészítésekor.

A fogyás enyhítheti az inkontinenciát

2006. január 23.

Túlsúlyos nõk esetében a fogyókúra hatására csökken az inkontinenciával összefüggõ "balesetek" száma. Az inkontinencia ma Magyarországon mintegy félmillió embert sújt. Kiemelten veszélyeztetettnek számítanak a szülést követõen lábadozó anyák, a negyven év feletti nõk és az ötven év feletti férfiak.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...142143...144