Információk, érdekességek

Ön is érzékeny a frontokra?

2007. május 04.

Márpedig a frontbetöréseket megakadályozni nem tudjuk. Nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni! De hogyan?


Mi történik a légkörben?

 

A Kárpát-medencében évente körülbelül 120 front alakul ki. Ezek zöme tavasszal jön létre. Honfoglaló õseink a frontok szempontjából nem egy nyugodt területet választottak. Most nézzük meg, hogy mi történik ilyenkor. A levegõ hõmérséklete, légnyomása, páratartalma, sõt a levegõ elektromos töltése is megváltozik.


„Gyomorbajos” tavasz

2007. április 29.

Tavasszal – különösen, ha hirtelen érkeznek a melegebb hónapok – a szervezet a szokásosnál is nagyobb stressznek van kitéve. Ezzel is magyarázható, hogy ilyenkor többen panaszkodnak gyomorfájdalmakra. A gyorsuló életritmus ellenére sem szabad azonban figyelmen kívül hagyni a kellemetlen tüneteket: a tartós hasi fájdalom a gyomorfekély elõjele is lehet.

 

Hazánkban is évrõl évre növekszik a különféle gyomorbetegségben szenvedõk száma. Szakértõk szerint a gyomorfekély kiváltó okai közül a folyamatos stressz a leggyakoribb. A betegségre jellemzõ a periodikusan, étkezés után 1-2 órával vagy éjszaka jelentkezõ égõ gyomortáji fájdalom. Fõleg tavasszal és õsszel lobban fel, majd egy-egy nyugalmi periódus következik. Bár alapvetõen nem életkortól függõ, a gyomorfekély inkább a középkorúakra jellemzõ betegség, amely a hasi fájdalom mellett étvágytalansággal és gyakran hirtelen fogyással jár.


Termálvizek, timsófürdõk a nõgyógyászatban

2007. április 27.

Magyarország gyógyvizei számos betegség kezelésére alkalmasak. Természetesen nem egyszerre, s nem egy helyen alkalmazzák a különféle terápiákat. A több száz hazai gyógyfürdõ forrásvizének ösz-szetevõje szerint szakosodott. Ezek közül most a nõgyógyászati panaszok kezelésére és enyhítésére szakosodott helyeket vesszük sorra.

Mûtéttel a kóros kövérség ellen

2007. április 25.

Szorgalmas evéssel és kevés testmozgással akár 140-170 kilót is el lehet érni. A kórosan kövér emberek mindössze két százalékánál fedeztek fel hormonális okot, egyharmaduknál pedig valamilyen genetikai probléma vezetett az elhízáshoz. A többség tehát mozgáshiány és helytelen táplálkozási szokások miatt lett beteg.

 

Ha valaki túlsúlyos – például 10–15 kiló felesleggel –, természetesen még nem számít betegnek. Kórosan kövér az, akinek testtömegindexe 40, esetleg annál is több. (Testtömegindex: a test súlya osztva a testmagasság négyzetével. Vagyis egy 175 centiméter magas ember akkor számít kórosan kövérnek, ha 115-120 kilogramm a súlya.)


Magas oxigéntartalmú KAQUN víz

2007. április 11.

A KAQUN víz egy speciális víz, melynek oxigéntartalma sokszorosa a hagyományos csapvíz és az ásványvizek oxigéntartalmának. Fogyasztása radikálisan növeli a szervezet oxigénszintjét és megszûnteti a hipoxiát, az oxigénhiányos állapotot, mely számos betegség okozója.


Daganatsejtek tenyészetén végzett in vitro vizsgálatokban tapasztalható, hogy a környezet oxigénszintjének emelése visszaszorítja , illetve bizonyos esetekben meg is szünteti a rákos sejtek burjánzását.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...137138139...152