Információk, érdekességek

Zavaró szõrszálak

2008. március 05.

Óvatosan a szõrtelenítéssel!


Az emberi szõrzet kialakulása, megjelenése a bõrünk felszínén embertípusonként, nemenként és az életkortól függõen is változik az életünk folyamán. A szõrzet eloszlását, minõségét, színét öröklési tényezõk határozzák meg. A felnõttkorra kialakult haj- és szõrzettípus egy-egy népcsoportra jellegzetes lehet, ugyanakkor számos egyéni változatot is láthatunk.


Óvatosan a szoláriumozással!

2008. március 04.

A mesterséges napfürdõzés veszélyeirõl


Az egyre publikusabbá váló egészségi kockázatok ellenére is töretlen a barna bõr iránti trend Európa számos országában. Ilyenkor télen, ez egyet jelent a rendszeres szolárium használattal...


Szakértõi aggodalmak


Éppen ezért a szakértõk szigorúbb feltételeket követelnek a napstúdiók üzemeltetésére.


2009-tõl törvényi tilalmat terveznek a szoláriumok használatára, fõként a 18 éven aluli fiatalok részére. "Azonban még ez sem elég önmagában! A mesterséges UV sugárzás minden korosztály számára végtelen egészségi kockázatokkal jár együtt" - mondta az European Sociaty of Skin Cancer Prevention elnöke, a társaság V. nemzetközi konferenciáján. A kongresszus elnöke "riasztó helyzetrõl" beszélt.


A száj az emberi szervezet tükre

2008. február 29.

A száraz, gyulladt ajkak kezelése és megelõzése


Az ajkak a szájnyílást határoló izmos, nyálkahártyával bélelt bõrredõk. Az ajakpírnak, az ajak talán legjellegzetesebb részének rendkívüli szerkezeti tulajdonsága, hogy a bõr felõl éles határral megy át a normál bõr elszarusodó laphámjából az ajakpír vékony, csak kissé elszarusodó hámjába, míg az ajak belsõ felszínét borító nyálkahártyába átmenete szabad szemmel nem, csak mikroszkóppal látható.


Mi ellen küzdünk? - 1. rész

2008. február 27.

Gondolatok a candidiasis ellen folytatott "harc" kapcsán...


Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, a rossz emésztés, a környezetszennyezõ anyagok, egyes gyógyszerek (antibiotikumok, hormonkészítmények, szteroidok), allergiák és a tartós stressz jelentõsen károsíthatja a normál flórát. Ez nem csak a fiziológiás bélbaktérium mennyiségi és minõségi összetételét változtatja meg, hanem lehetõvé teszi más patogén törzsek, gombák, paraziták elszaporodását is. A változás okozta tünetek rendkívül szerteágazóak és sokfélék lehetnek.


Gyógyítás - más megközelítésben - 2. rész

2008. február 27.

Gondolatok a candidiasis ellen folytatott "harc" kapcsán...


A candidiasis kezelésére számos több komponensbõl álló készítmény kapható a piacon. A terápiás javaslatnál általában az a szabály, hogy alacsonyabb dózissal indul a kúra, majd ezt fokozatosan emelik egy viszonylag magas szintre, s onnan szép lassan csökkentik az adagot a kiinduló szintre. Ezt azzal indokolják, hogy a szervezetet nem szabad hirtelen túl nagy terhelésnek kitenni, mert így hirtelen nagy mennyiségben szabadulnak fel a mérgek, s ezt a máj nem bírja feldolgozni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...127128129...152