Információk, érdekességek

Az apaság meglepõ érzései 2. rész

2007. augusztus 20.

Nem sokkal a kisbaba megszületése után minden újdonsült apába belehasít a gondolat: mennyi új felelõsséggel, kötelezettséggel és vele szemben támasztott igénnyel kell ezentúl megbirkóznia - csak, mert világra jött egy rúgkapáló, gyakran síró kis lény... aki azért annyira édes!

Az apaság meglepõ érzései 1. rész

2007. augusztus 19.

Igen Uram: amikor az élet örökre megváltozik... Nem sokkal a kisbaba megszületése után minden újdonsült apába belehasít a gondolat: mennyi új felelõsséggel, kötelezettséggel és vele szemben támasztott igénnyel kell ezentúl megbirkóznia - csak, mert világra jött egy rúgkapáló, gyakran síró kis lény... aki azért annyira édes!


E felismerés egyeseknek meglehetõsen korán jön, azaz még mielõtt hazaérkezne a kisbaba a kórházból, mások viszont csak néhány nap múlva döbbennek rá a valóságra. Elõbb vagy utóbb azonban valamennyiüknek el kell fogadniuk, hogy az életük örökre megváltozott. Arról több forrásból lehet ismereteket szerezni, hogy milyen változások történnek a kismama életében, testében-lelkében az újszülött megérkezését követõen. Arról azonban kevesebbet hallani, mit jelent ez az új helyzet az újdonsült apák számára. Számos új, korábban ismeretlen érzéssel kell megküzdeniük. Melyek lehetnek ezek?


Fiú vagy lány lesz? Nem mindenki akarja tudni!

2007. július 29.

A legújabb Gallup felmérés szerint az amerikai felnõttek véleménye megoszlik arról, hogy tudni szeretnék-e a születendõ gyermek nemét.

 

1000 megkérdezett közül 51% mondta azt, hogy megvárná, még a baba megszületik, 47% szülés elõtt szeretné tudni, 2% pedig nem nyilvánított véleményt a kérdésrõl.

 

Azok közül azonban akiknek már volt gyermekük, 58% mondta azt, hogy születése elõtt szeretné tudni a baba nemét, és a fiatal, 18-34 év közöttiek kétharmada vélekedett ugyanígy. Mások inkább várnának a szülésig. A katolikusok 63%-a és a legalább havonta vallási életet élõk 56%-a nem sietné el a kérdés megválaszolását.


Horkol ez a gyerek!

2007. július 25.

Lehet, hogy allergiás? 

 

A gyermekkorban jelentkezõ horkolás hátterében allergiás megbetegedés állhat, hívja fel figyelmünket egy napjainkban végzett ausztrál vizsgálat.


Kire ütött ez a gyerek? 2.rész

2007. július 24.

5. A kellemetlen elvégzését kössük össze a várható kellemessel

 

Az anyának és az apának elõzetesen meg kell állapodnia, milyen szabályokat akarnak betartatni a gyermekükkel, hogy elkerüljék az ellentmondásos nevelés csapdáját. Ha pedig ez megtörtént, mindkét szülõnek magabiztosnak kell lennie a gyermek számára kötelezõ érvényû elõírások tekintetében, adott esetben egyiknek sem szabad elnézõnek lennie ilyen téren. Amikor ugyanis a gyermek gyengeséget érez egyik szülõjénél, azt azonnal kihasználja. Tanácsos nyugodt, határozott hangot használni vele szemben, amikor tudatjuk vele, miben kell vita nélkül engedelmeskednie. Ennek megfogalmazásakor alakítsuk át a "kérlek, hogy tedd meg ezt" jellegû utasításainkat a "ha ezzel végzel, akkor azt majd megteheted" típusúra. Hatásosabb, és egyúttal az a célja, hogy a kellemetlenebb feladat mielõbbi elvégzését egy számára kellemesebb esemény kilátásba helyezésével ösztönözzük.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...268269270...280