Információk, érdekességek

Három éves és még nem beszél?

2010. január 18.

Egy nemrég közzétett brit kutatás szerint sok kisgyerek tölti be úgy a harmadik életévét, hogy még nem kezdett el beszélni. Köztük is nagyobb arányban vannak a fiúk, mint a lányok.

 

Elõbb a lányok

 

Szakértõk szerint a kisgyermekek átlagosan 10-11 hónapos körük körül mondják ki az elsõ szavakat, 2-3 éves korukra pedig mintegy 300 szót, közük mellékneveket és szószerkezeteket használtak.


Veszélyesek az apró gombelemek a kisgyerekekre

2010. január 13.

Kanadában a McGill Egyetem gyermekgyógyászai szomorú esetek ismertetésével figyelmeztetik a felnõtteket erre a veszélyre.

 

 

Zenélõ üdvözlõkártyáktól a bájosan mozgó játékokig manapság igen sok tárgyban találhatók elektromos gombelemek, melyeket a gyerekek lenyelhetnek, vagy orrukba, fülükbe dugnak. A karórát, rádiót vagy fényképezõgépet mûködtetõ parányi elem igazi technológiai fejlõdés eredménye és felnõttnek, gyermeknek sok örömöt okoz. A karácsonyi üdvözlõkártya nem csak szép, de gyönyörûen zenél is és sok férfiember kapott olyan nyakkendõt, melynek közepén piros fény világít és a fénygömb megnyomására a kravátli elkezdi dalolni, hogy "Hull a pelyhes fehér hó".


Hormonokon múlik a szoptatás sikere

2010. január 12.

Megkönnyebbülhetnek azok az anyák, akik úgy érzik, nem képesek szoptatni babájukat.

 

 

Egyrészt nincs okuk arra, hogy magukat hibáztassák, ugyanis egy norvég kutatás szerint a méhen belüli tesztoszteronszint lehet a ludas ebben. Másrészt úgy tûnik, nem jár számottevõ egészségügyi elõnyökkel, ha valakit szoptatnak.


Az egészséges gyerekekért!

2010. január 04.

Ma már egyre kevesebb családban szokás reggelizni, sok gyerek kezdi üres gyomorral az iskolai tanítást. Jobb esetben tízóraiznak, abban az iskolai büfében, ahol már egyre gyakrabban találni egészséges ételeket.

 

 

A fejlõdésben lévõ gyermeknek elengedhetetlenül szükséges a kiegyensúlyozott, napi ötszöri, megfelelõ minõségû táplálkozás, valamint a napi, minimum egyórányi testedzés. Így lehet biztosított a gyermek energiaegyensúlya, jó közérzete, fejlõdése, egészsége.


Egyre kövérebbek a gyerekek

2009. december 14.

A gyermekkori elhízás fokozatosan növekvõ népegészségügyi probléma.

 

 

„A gyermekkori elhízás drámai növekedésének megállítása érdekében szükségesnek tartjuk az iskolai táplálkozási környezet mielõbbi átalakítását" – összegezte dr. Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) igazgatója az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) folytatott kétéves munkát a 2009. december 9-én tartott szakmai konferencián.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...249250251...278