


Információk, érdekességek
Étrendőrség magáncégeknél
2011. december 30.
"Étrendőrség" felállítását, mármint az alkalmazottak étkezésének ellenőrzését javasolja egy egészségügyi agytröszt Nagy-Britanniában.
A 2020Health nevű tanácsadó cég a dolgozók egészséges táplálkozását azért szorgalmazza, hogy kevesebb legyen a szigetországban a betegség miatti munkahelyi hiányzás. A legutóbbi statisztikai adatok szerint Nagy-Britanniában évente 175 millió munkanap megy veszendőbe betegség okán, ami 100 milliárd font - 30 ezer milliárd forint - veszteséget jelent a nemzetgazdaságban.
Degeszre ette magát szindróma - Mit kell tudni az emésztőenzimes gyógyszerekről?
2011. december 29.
Az ünnepek alatti nagy lakomák sokszor olyan mértékben megterhelik a gyomrot és a beleket, hogy az már kifejezetten kellemetlen. Kiváltképp a zsíros, fűszeres, laktató ételek jelentenek nehéz falatot, mivel ezek túlzott fogyasztása esetén az emésztőenzimek nem képesek a feladatukat kielégítő mértékben ellátni, és jelentkeznek a „túlevés” okozta bélproblémák. Külső segítségre van szükség, ami gyógyszerek formájában megvalósítható; emésztőenzimeket kell a szervezetbe juttatni.
Az elhízás nem csak esztétikai probléma
2011. december 13.
A túlsúly és a kövérség nem egyszerűen esztétikai gond, hanem számos egészségügyi probléma forrása - hangzott el a Kor Kontroll Társaság, valamint a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság nyílt napján hétfőn Budapesten.
Mennyei finomságok – kakaó, kávé, vanília, méz
2011. december 10.
Ki ne szeretné a frissen gőzölgő kávét vagy a habosan édes kakaót? De mit is kell róluk tudni?
Miért érdemes kikaparni a gesztenyét?
2011. december 03.
Ahogy azt a népnyelvből is tudjuk, aki kikaparja a gesztenyét, az hozzájut valami hasznos dologhoz. Nem is kell messzire menni az értelmezésben, hogy igazoljuk a mondást, hiszen a gesztenye éppen a kiemelkedő előnyei miatt hódít egyre nagyobb teret az egészséges táplálkozás és a gasztronómia területén.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...237238239...295