Információk, érdekességek
Egyetlen presszókávé is árthat a szívnek
2010. február 17.
Egyetlen csésze presszókávé is káros hatással lehet a szív mûködésére - állapította meg olasz kutatók egy új vizsgálata.
A Palermói Egyetem szakemberei önkénteseken azt vizsgálták, mi történik a vérkeringéssel egyetlen csésze presszókávé elfogyasztásakor, szemben azzal, amikor koffeinmentes kávét iszunk. A presszókávé mintegy 107 milligramm koffeint tartalmaz, egy csésze instant kávé pedig 75 milligrammot.
Melegedjünk ízekkel!
2010. február 13.
A zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítõ hatású élelmiszerekkel.
Hideg idõben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítõ hatású élelmiszerekkel - ad tippeket a www.oxygenmedical.hu. (Gyomor- és májproblémákkal küzdõknek azonban nem ajánlottak a túlzottan erõs, csípõs, karakteres ízek.)
Éttermi kalóriatájékoztatás, kevesebb kövér gyerek
2010. február 09.
Vizsgálták, hogy mennyire veszik figyelembe az amerikai szülõk a gyermekeiknek rendelt ételek kalóriatartalmát.
Egy felmérés szerint ha a szülõk a gyorséttermek étlapjáról megtudhatják, hogy mennyi kalóriát tartalmaznak a kicsik kedvenc ételei, jobban megfontolják, hogy mi kerül a gyerekek tányérjára, mint ha csupán a vonzó ételneveket olvassák.
Vérnyomáscsökkentés, súlycsökkentés zöldséglével
2010. január 26.
A rendszeres, bõséges zöldség- és gyümölcsevés jót tesz az egészségnek - az õsi tapasztalatot a legújabb tudományos eredmények is megerõsítik.
Két, erre vonatkozó vizsgálatot ismertettek Avignonban, az International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables elõadás sorozatán.
Táplálékkiegészítõk: kell E bele
2010. január 20.
Amikor a fölvágott almát megcitromozzuk, magas színvonalú, tudományos tevékenységet folytatunk.
Figyelni kell az élelmiszerek csomagolásán föltüntetett táplálék-kiegészítõkre, de ezek használatának teljes megszüntetése veszélyes volna: ide tartoznak ugyanis az ételekhez hozzáadott, létfontosságú vitaminok is. A táplálék-kiegészítõkrõl az Európai Unió szakfolyóirata, a Food Today közölt figyelemreméltó cikket.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...231232233...277