Információk, érdekességek

Fehér vs. barna rizs

2010. június 18.

A fehér rizs fogyasztása összefügg a diabétesz kockázatával.

 


Összefüggést talált a fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata között egy hétfõn közzétett amerikai tanulmány.


Gyors fogyást hoznak! Zóna-, dél-tengeri, hollywoodi, választó- és Atkins-diéta

2010. június 14.

A nyár beköszöntével sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy az ún. fürdõruhaszezonra nem sikerült elérniük a megcélzott testtömeget.
 


A csalódottság következménye lehet, hogy a gyors, akár 1-2 hetes csodakúrákkal, divatdiétákkal ezt a gondot megoldhatónak gondolják.


Az éjszakai nassolásért fogainkkal fizethetünk

2010. június 09.

Az éjszakai nassolásért a késõbbiekben a fogaink elvesztésével fizethetünk.

 

 

Ezt állítják amerikai kutatók, akik vizsgálataikról az Eating Behaviors címû szaklap legújabb számában számolnak be. A University of Missouri - Kansas City kutatói egy nagyszabású dán követéses vizsgálat adatait elemezték. A kutatásban 2436 harmincévesnél idõsebb személy vett részt, akik 1987-88-as felmérés során kitöltöttek a táplálkozási szokásaikat firtató kérdõívet, s fogászati vizsgálaton is átestek.


Vastagbélbántalom leküzdésére diétázzunk!

2010. május 31.

Ez a krónikus betegség gyomorgörcsökkel, gyakran felfúvódással jár. Többnyire azokat a nõket érinti, akiknek hosszabb a vastagbelük, mint a férfiaké.
 


Amikor a táplálék a bélbe jut, erjedni kezd, ami oxigén- és széngáz-felszabadítást eredményez – ez felelõs a felfúvódásért.


Melyik vitamin hiánya felelõs a fáradtságért?

2010. május 25.

Az agy mûködésében tapasztalható kisebb-nagyobb zavarokért olykor csak „banális” ok, például valamely vitamin hiánya a felelõs.
 
Vége a tavaszi fáradtságnak!
  

 

Képességeikhez mérten rosszabb teljesítményt nyújtó iskolások vizsgálata során amerikai kutatók úgy találták, hogy a problémák felléptekor, csakúgy, mint a hasonló tünetekkel rendelkezõ tavaszi fáradtság jelentkezésekor is érdemes a vitaminpótlásra gondolni – tájékoztat dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...228229230...277