Információk, érdekességek

8 étkezési szabály kismamáknak

2011. augusztus 31.

A kismama táplálkozása nem csak a saját egészsége és jó közérzete miatt fontos, de a magzat fejlődése szempontjából is döntő jelentőségű. Mindazonáltal nem szükséges kettő helyett enni, így a szintén mindkettejük egészségét befolyásoló elhízás is elkerülhető. A legfontosabb szabályokról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyász szakorvosa beszélt.


Elfoglalt anyukák fogyókúrája - tippek és tanácsok

2011. augusztus 29.

 Hogyan lehet a gyermek gondozásával és a család összetartásával járó temérdek teendő és a házimunkák folyamatosan termelődő feladatainak közepette időt és figyelmet szakítani a fogyókúrára?

Mik a célok, és mi a motiváció?
Milliónyi családi ügyet kell megoldani, sok-sok otthoni feladatot kell folyamatosan kezelni, így a fogyókúra igazán csak a teendők listájának végén kulloghat. De, hogy ez se maradjon el, muszáj nap mint nap végiggondolni, hogy milyen cél miatt indult a fogyókúra, és miért olyan nagyon fontos elérni ezt a célt.


Te eszel vagy táplálkozol?

2011. augusztus 25.

GyümölcsRégóta tudjuk, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen tápértékű és minőségű ételeket fogyasztunk. A legfontosabb táplálékunk a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat egyszerre és könnyen emészthető formában tartalmazza. Cikkünkből kiderül, mi is ez az értékes étel.

Mondhatnánk: ugyan, ki mondhatja meg nekünk, mi a legfontosabb, nélkülözhetetlen táplálékunk? Egy kis utazásra invitálom a kedves olvasót, melynek során rá fogunk arra a táplálékra, vagy táplálék-csoportra találni, amit joggal tartunk a legfontosabbnak… Manapság már sokat tudunk az egészségről és a betegségről – legalábbis elméletben – de csak nagyon keveset a gyakorlati életben történő alkalmazásról.


Főzzön főzeléket!

2011. augusztus 19.

FőzelékA főzelék sűrítése gyakran nem sikerül tökéletesen, hol szinte megáll a fakanál a habart vagy rántással készített ételben, hol pedig jobban hasonlít egy zöldséglevesre, olyan hígra sikerül.

Bár a zöldség alapú egytálétel nem magyar találmány, ahogyan mi a főzeléket készítjük, úgy nem készíti senki. A rántással sűrített főzelék a 19. században jelent meg, azóta számtalan receptet és fortélyt ismerhettünk meg. A főzelék - bár első látásra egyszerű ételnek látszik - okozhat meglepetéseket, hiszen még a gyakorlott háziasszonyokon is kifoghat a sűrítés.


Zsírt a gyereknek!

2011. augusztus 19.

Sokat hallunk manapság az egészségtelen ételekről, ezért szeretnénk leszögezni: nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen étrend. Az 1-3 éves gyermekek étrendjére különösen oda kell figyelnünk, mert bár van foguk, ez nem jelenti az, hogy ugyanazt fogyaszthatják már, mint a felnőttek. Ebben a korban a gyermeket olyan ételekkel kell kínálnunk, ami az ő pocakjuknak készültek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...222223224...277