Információk, érdekességek

Pazarló gyógyszertámogatás

2006. július 09.

Több tízmilliárd forintot fizet az egészségbiztosító olyan orvosságok árának támogatására, amelyek hatásossága tudományosan nem bizonyított - mondta a Világgazdaságnak Gulácsi László, a Budapesti Corvinus Egyetem egészséggazdasági munkacsoportjának vezetője.

Közgyógyrendszer működési zavarokkal

2006. július 08.

Akadozik a július elseje óta működő új közgyógyellátási rendszer a Magyar Gyógyszerészkamara (MGYK) szerint. Az egészségbiztosító viszont állítja: nincs komoly gond.

Országos káosz a kórházakban

2006. július 05.

Elképesztő káosz uralkodik a korábban vállalkozóként dolgozó orvosok szerződései körül Magyarország nagyvárosi kórházaiban. A megyei kórházak közül Zalaegerszegen a legkritikusabb a helyzet, ahol csaknem ötven orvos nem vehette fel tegnap a munkát.

 

Az Egészségügyi Minisztérium szerint a kórházak nem készültek fel a jogszabályi változásokra, a rendezést már évek óta sürgető érdekképviseletek viszont állítják: a kormányzat lesöpörte szakmai javaslataikat.


A közgyógyellátás rendszere megváltozik

2006. július 04.

Júliustól változik a közgyógyellátás rendszere, emelkednek a gyógyszerárak, új, EU-konform vényekre kell gyógyszert írni, megváltozik az a törvény, amely a művi meddővé tételt eddig szabályozta, valamint átalakul a szociális segélyezés és az intézmények finanszírozása is.

Receptfelírás miatt kétszáz orvos lehet gyanúsított

2006. június 30.

A nyár végén elkezdődhet azoknak az orvosoknak gyanúsítottkénti kihallgatása, akik egy gyógyszerforgalmazó cégtől különböző juttatásokat fogadtak el termékük felírásáért cserébe.

 

Az eddig tanúként meghallgatott négyszáz orvos felénél vetődött fel annak a gyanúja, hogy pénzt fogadtak el pusztán azért, mert egy adott cég termékét írták fel betegeiknek. A nyomozás adatai szerint az orvosok a cég által kiküldött orvoslátogatókkal előre megállapodtak arról, hogy hány betegnél tudják alkalmazni a vérzsírt csökkentő készítményt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...216217218...226