Információk, érdekességek

Terítéken a szilva

2005. október 13.

Egy új hatóanyag száz százalékos védelmet ígér a méhnyakrák ellen. A hosszú távú mellékhatások tekintetében ugyanakkor még számos kérdés nem tisztázott - írja a der Spiegel.
Amennyiben a témával foglalkozó kutatócsoportnak igaza lesz, akár az is elképzelhetõ, hogy kipusztult betegséggé változik a méhnyakrák. A 13 országból származó, több mint 12.000 nõ bevonásával készült kutatás szerint az új hatóanyag száz százalékos védelmet nyújthat e betegség ellen - áll a Merck & Co. amerikai gyógyszeripari cég közleményében.

Az akaraterõ a legjobb ellenszer

2005. október 08.

A káros, rossz szokások megváltoztatása a pszichológia egyik jelentõs ága lett, és ezen belül is igen sokat foglalkoznak a kudarc kérdésével. A legfontosabb ezzel kapcsolatban, hogy miért vallunk csõdöt – jóllehet szent elhatározást tettünk, hogy változtatunk magatartásunkon –, és miért vagyunk hajlamosak a visszaesésre akár hosszú évek után is?

Idõsek világnapja

2005. október 04.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az idõsek világnapjának. Ma Magyarország népességének több, mint 20 százaléka betöltötte már 60. életévét, és a demográfiai elõrejelzések szerint huszonöt év múlva a hatvan éven felüliek aránya akár 30 százalék fölé is emelkedhet. 
A férfiak és a nõk eltérõ halandóságából adódóan a 60–79 évesek között még közel 40 százalék a férfiak aránya (az össznépességbõl még 45 százalék), a 80 éves és idõsebb népességben már csak 30 százalék; a 27 ezer 90 éves és annál is idõsebbek között már nem éri el a 25 százalékot.

Ha beteg a haj

2005. szeptember 30.

Olyan esetekben, amikor hajproblémánkon semmilyen termék nem segít, ha nem tudjuk, milyen típusú a fejbõr, vagy nem tudjuk, mennyire korfüggõ a hajhullás és hogyan tudunk változtatni az állapotán, a mûszeres hajvizsgálat segítséget jelenthet. A módszer nem csak diagnózist ad, hanem megfelelõ terápiát is javasol.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...163...164