Információk, érdekességek

Esti séta csökkenti a vércukor szintjét

2009. július 30.

Az esti étkezés után egészséges járni egy kicsit, kiváltképp azoknak, akik felnõttkori cukorbetegségben szenvednek.

 

 

Evés után megemelkedik a vércukorérték, elsõsorban a cukorbetegeké. Ezt már korábban is vizsgálták, különösen azért, mert ez erõsen függ attól, hogy a megevett szénhidrátok mennyire gyorsan szívódnak fel, szaknyelven szólva: milyen magas a glikémiás indexük.


Biciklire fel!

2009. április 14.

Szinte alig találhatunk olyan családot, ahol legalább a gyerekeknek ne jutna egy-egy kétkerekû, és bizony a felnõttek jó része is tud - tudott valamikor! - biciklizni. Csak hát ott porosodik a gép a kerékpártárolóban, a ház pincéjében vagy hátul, a garázsban. Pókhálózza hát le a gépet, és szálljon újra nyeregbe...

 

 

Idõszámításunk elõtt kb. 2000 évvel Mezopotámiában már küllõkkel könnyítették a harci kocsik kerekeit. 1817-ben egy bizonyos Karl Friedrich Drais von Sauerbronn Mannheimbõl építette meg az elsõ izomerõvel hajtott, kormányozható, kétkerekû jármûvet, a velocipédet. De innen még hosszú út vezetett a mai, jól felszerelt és biztonságos országúti kerékpárokig, a szuperkönnyû anyagokból megépített bringákig, vagy a szinte hegymászásra is alkalmas mountainbike csodákig.


A kertészkedés meghosszabbítja az életet

2009. március 25.

Aki tartósan, évekig mûveli kertjét, néhány évvel tovább él, mint aki lustálkodik helyette.

 

 

Ezt mutatták ki a svédországi Uppsalai Egyetem kutatói, akik 35 éven át figyelték és elemezték, miként hat a kertészkedés az ember élettartamára. Kutatásuk eredményérõl a British Medical Journal orvosi szakfolyóirat márciusi számában számoltak be.


Mindenkinek jót tesz a rendszeres testmozgás

2009. március 13.

A rendszeres mozgás csökkenti a vérnyomást, mert a vérerek tágulékonysága fokozatosan növekszik.

 

 

A naponta ismétlõdõ testmozgás szívet védõ hatásai a kezdõdõ magasvérnyomás-betegségben szenvedõkben is érvényre jutnak. A fiatal embereken végzett vizsgálat eredményeit az Európai Szívgyógyász Társaság tudományos folyóirata közölte.


Üdülési csekk: csaknem kétmillióan vették igénybe

2008. december 30.

Az üdülési csekk elterjedésének növekedése sokak szabadidõ eltöltésének szokásait is megváltoztatja.
Decemberben rekord összegû kedvezményes üdülési csekket vásároltak a munkáltatók a dolgozóiknak, valamint azok hozzátartozóinak. Örömmel fogadták a munkavállalók - az év végéhez kötõdõ megnövekedett szabadidõ miatt is – a több mint tizenkétezer hazai szolgáltatónál felhasználható fizetési eszközt.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...100101102...111