Információk, érdekességek

A kényeztetés felsõfoka

2007. június 29.

A testet és a lelket is kényezteti a testpakolás, amely ma már Magyarországon is egyre elterjedtebb. Számtalan kozmetikai szalonban és a honi wellness-hotelek többségében igénybe vehetõ e szolgáltatás. Sok fajtája létezik, a pakolás öszszetételétõl függõen más-más hatással. A pakolások felvitelét általában a teljes testet érintõ bõrradírozás elõzi meg, ennek következtében a hatóanyagok könnyebben tudnak felszívódni. A pakolások kellemesen melegek – ez nemcsak a komfortérzet, hanem a hatékonyság szempontjából is fontos.

A lélek láthatatlan erõközpontjai

2007. június 28.

A csakrák üzeneteiAz általános keleti elképzelés szerint az emberi testhez rendelve hét olyan fõ erõközpont van, amely az egyetemes energia befogadására és szétosztására szolgál. Szanszkrit szóval, külalakjukra és mozgásukra is egyszerre utalva csakrának (keréknek) nevezik ezeket.


A csakrák az energiát különbözõ energiavezetékeken szállítják az egész test rendszerében. Egyes õsi tibeti és indiai szövegek 72 000 kis vezetéket említenek, míg mások szerint a számuk akár 350 000 is lehet. Ahol legalább huszonegy csatorna találkozik, ott alakultak ki a fõ erõközpontok, míg ahol az energiaszálak csak tizennégyszer keresztezik egymást, ott találjuk a mellékcsakrákat. Léteznek sokkal kisebb örvények is, s úgy tûnik, e helyek a kínai tûszúrásos orvoslásban is ismert meridiánokhoz és akupunktúrás pontokhoz kapcsolódnak.


Páros élet? Önállóság? 2. rész

2007. június 27.

Vagy lehetséges a kettõ egyszerre? 

A különélés és a közös családi tûzhely pártolói között rendszerint áll a bál... Érvek sokaságát sorakoztatják fel mindkét megoldás mellett és ellen.

 

De vajon az együttélés elengedhetetlen feltétele az igazi párkapcsolatnak? Vagy igazuk van azoknak, akik a külön fedél mellett döntenek? Mi a páros boldogság titka? Tegnapi cikkünk folytatásaként ismét ezekre a kérdésekre keressük a választ...


Páros élet? Önállóság? 1. rész

2007. június 26.

Vagy lehetséges a kettõ egyszerre?

 

A különélés és a közös családi tûzhely pártolói között rendszerint áll a bál... Érvek sokaságát sorakoztatják fel mindkét megoldás mellett és ellen.

 

De vajon az együttélés elengedhetetlen feltétele az igazi párkapcsolatnak? Vagy igazuk van azoknak, akik a külön fedél mellett döntenek? Mi a páros boldogság titka? Ezekre a kérdésekre keressük most a választ.


Szép lábat mindenkinek!

2007. június 22.

Szép lábat mindenkinek!Meleg van! Biztosan te is sokszor jársz szoknyában, harisnya nélkül...Hétvégén pedig irány a strand! Nekünk, nõknek ilyenkor különösen figyelnünk kell lábaink jól ápoltságára - ennek elsõ lépése: a tökéletes szõrtelenítés! Ehhez adunk most 10 jó tanácsot!

 

1. Elõször érdes, azután sima!

 

Jó vérkeringés, finom bõr, feszes vonalak - ezt könnyen elérheted, ha luffa kesztyûvel, kefével, vagy szizál szivaccsal masszírozod át lábadat. A különféle testradírok szintén kiválóak arra, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, és simogatóan selymes legyen a bõröd. Radírozás után ne felejts el hidratáló testápolót használni!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...196197198...220