Információk, érdekességek

Inkotinencia: ez a stressz nem az a stressz

2009. március 31.

A stressz inkontinencia elnevezés arra utal, hogy a kismedencei szervek nyomásnak vannak kitéve.

 

 

Bár a stressz inkontinencia kifejezésbõl sokan arra következtetnek, hogy a vizelettartási problémák ezen típusa az idegeskedés, a stressz miatt alakul ki, a lelki okokhoz azonban nincs semmi köze. A stressz inkontinencia elnevezés arra utal, hogy a kismedencei szervek stressznek, azaz nyomásnak vannak kitéve.


Agyi különbségek jelzik a depresszió kockázatát

2009. március 26.

Akiknél nagy a depresszió kifejlõdésének családi kockázata, kevesebb az agyi kéregállománya a jobb oldalon.

 

 

Agyuk képalkotó eljárással való letapogatása 28 százalékos elvékonyodást jelzett a jobboldali kéregállományban azoknál az embereknél, akik családjának orvosi történetében depresszió fordult elõ, azokhoz képest, akiknél ilyen nem volt - közölték amerikai kutatók hétfõn.


Mit kell tudni a peelingekrõl?

2009. március 23.

Tavasszal az elszarusodott sejteket tanácsos eltávolítani...

 

 

A bõrön lévõ szennyezõdések szappannal, arctejjel vagy lemosókrémmel könnyen eltávolíthatók. A folyamatosan képzõdõ elszarusodott sejtektõl azonban bizonyos esetekben - pl. napozás, mosdószerek hatására - csak hámlasztószerek (bõrradírok,peelingek) segítségével szabadíthatjuk meg a bõrünket.


Válság okozta alvászavar

2009. március 17.

A rosszul alvók aránya az utolsó nyolc évben csaknem megduplázódott.

 

A gazdasági gondok miatt rosszul alszik az amerikaiak több mint egynegyede. Ezzel párhuzamosan hét százalékkal nõtt 2007 óta a patikákban kiváltott altatószer receptek száma - állapította meg a Nemzeti Alvás Alapítvány most nyilvánosságra hozott tanulmánya. Az Egyesült Államokban a Nemzeti Alvás Alapítvány független társadalmi szervezet, amelynek soraiban pszichológus professzorok, a közegészségügy illetékesei és vezetõ gyermekgyógyászok ugyanúgy megtalálhatók, mint a társadalomtudomány szakértõi.


Mutasd a nyelved, s megmondom, mi bajod!

2009. március 15.

Mit árul el egészségi állapotunkról a nyelvünk?

 

 

Az mindenki számára megszokott, hogy az orvosok megvizsgálják a betegek nyelvét és az azon észlelhetõ elváltozásokból bizonyos betegségekre, leggyakrabban emésztõszervi betegségre következtetnek. S a szakemberek elõtt már az sem teljesen ismeretlen, hogy a megváltozott ízérzékelés és a nyelv égõ érzésének hátterében bizonyos betegségek állhatnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...182183184...221