Információk, érdekességek

Egy magyar allergiaellenes találmány: az Allergofilter

2007. augusztus 22.

AllergofilterA hazánkban már patikai forgalomba került Allergofiltert magyar feltalálók mutatták be a Géniusz '06 kiállításán.

 

Az orrszûrõ idén áprilisban vált elõször elérhetõvé a nagyközönség számára.

 

A szabadalmazott magyar találmány áttörést jelenthet a légúti allergiák illetve egyéb légúti szennyezõdések elleni védekezésben.


Fényterápiával az allergia ellen

2007. augusztus 19.

Fényterápiával az allergia ellenAz allergiás betegségek száma, mint például a szénanátha, a házipor- vagy az állatszõr allergia, az utóbbi években szinte megkétszerezõdött. Orvosilag még nem százszázalékosan tisztázott, hogy miért is szenved egyre több ember allergiás tünetektõl. Az azonban biztos, az allergiás megbetegedések arányának növekedésével, a költségek is egyre magasabbra rúgnak. Számtalan gyógymód, gyógyszer, orvosi készítmény van a piacon, mely segít leküzdeni az allergia tüneteit, a medinose készülék azonban, egyszerû használatának is köszönhetõen, valóban megkönnyítheti az allergiások életét.


Egyes elméletek szerint a gyermekkori túlzott higiénia gátolhatja az immunrendszer fejlõdését, s ez kedvezhet az allergia kialakulásának. Az is bizonyított, hogy az örökletes hajlamok mellett a fokozott környezetszennyezés is igen nagy szerepet játszik az allergia kialakulásában.


Új stratégia az allergiás betegségek ellen

2007. augusztus 14.

Új stratégia az allergiás betegségek ellenA Ghent Egyetem kutatói a holland Akadémiai Orvosi Központ kutatóival karöltve egy új lehetõséget fedeztek fel az allergiás vagy auto-immun betegségek kezelésére.

 

Az új módszer kulcsa az allergének (allergiát okozó anyagok) illetve auto-antigének (az autoimmun betegségekért felelõs molekulák) szájon át történõ fogyasztása lehet - kiegészítve a Lactococcus lactis nevû baktériummal.


Parányi "házi bajkeverõ" - a poratka

2007. július 17.

Van, aki észre sem veszi, és van, akinek - ha allergiás rá - sok gondot okoz....A házi poratkáról van szó, mely minden lakásban megtalálható, akármilyen gondosan is takarítanak benne. Parányi, szabad szemmel nem látható ízeltlábúak ezek a kis "bajkeverõk", melyek a meleg és nedves környezetet kedvelik, továbbá emberi / állati hámfoszlányokkal, baktériumokkal és gombaspórákkal táplálkoznak. A poratkák kedvelik a száraz meleget, így például szívesen "tartózkodnak ágyban", ágynemûben - és mivel mi magunk is életünk kb. egyharmadát ágyban töltjük, nagy mennyiségû poratka-allergént lélegzünk be. Emiatt, ha hajlamunk van rá, és nem teszünk meg bizonyos óvintézkedéseket (a lakásban található többi, kisebb-nagyobb fokú porosodásnak kitett textília esetében is), könnyen allergiások lehetünk rá.

Poratka-allergia - 2. rész

2007. július 14.

A legfontosabb a megelõzés!

 

Kezelésként szóba jöhet: antihisztamin, lokális szteroid, immunmodulátor szer alkalmazása.

Mint az allergia más típusainál, a poratka-allergia esetén is a legjobb kezelés a megelõzés, vagyis a házipor-atka szám lehetõ legerõteljesebb csökkentése.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...626364...68