Információk, érdekességek

Változó kor: változtass Te is!

2008. október 28.

Nem a legkellemetlenebb tünetek a legveszélyesebbek, a klimax rejtett kockázatairól.

 

 

Klimaxol - néznek össze sokat tudóan a háta mögött, ha hirtelen idegesen felcsattan, félóránként szellõztet, vagy éppen kardigánban gubbaszt a túlfûtött irodában. A hangulati ingadozás, a hõhullámok, az alvászavarok vagy a bõrszárazság a változó kor idõszakának olyan tünetei, melyekrõl még azok is tudnak, akik még messze járnak ettõl az idõszaktól. Természetes, hogy a klimax idõszakában lévõ nõk többsége ezektõl a szimptómáktól szeretne szabadulni, amikor gyógynövény készítményekkel próbálkozik, vagy jobb esetben felkeresi nõgyógyászát vagy a klimax ambulanciák valamelyikét. Lehet, azt is természetesnek veszi, ha ebben az idõszakban könnyebben felszalad rá néhány plusz kiló, amitõl egyre nehezebb megszabadulni.


Készítsük fel szervezetünket a télre

2008. október 26.

Jól mûködõ emésztõrendszerrel nemcsak a téli betegségeket védhetjük ki, de a közérzetünkön is sokat javíthatunk.

 

 

Szervezetünk télen igencsak nagy próbatételnek van kitéve. Immunrendszerünk megerõsítése közben érdemes emésztõrendszerünk mûködésére is fokozott figyelmet fordítanunk.


Már a fiatal férfiak is tudni akarják

2008. október 11.

A nyári koleszterin-szûrésen már nagyobb arányban vettek részt a teremtés megszeppent koronái.

 


Tavaly januárban a Magyar Szív Egyesület riasztó statisztikai adatokat és elemzéseket tárt a nyilvánosság elé. Az összefoglaló kutatási eredményekbõl a magyar lakosság régóta sejthetõ, meglehetõsen rossz, általános egészségi állapotának képe bontakozott ki – immáron egy reprezentatív felmérés adataival is alátámasztva. Kiderült, hogy a hazai lakosság koleszterintudása nem közelíti meg az ideális mértéket, és az adatok azt a feltételezést támasztották alá, hogy korántsem elég csupán a kardiológiai osztályokon vagy a belgyógyászati rendelõkben információval ellátni a betegeket, ennél sokkal szélesebb rétegben, és mihamarabb kell a felvilágosító munkát megkezdeni.


Megnyomorít a számítógép: tegyünk ellene!

2008. október 09.

A számítógéphez kötöttek 52 százaléka fordult már nyaki-tarkótáji, háti-deréktáji fájdalmai miatt orvoshoz.

 

 

A Hévízgyógyfürdõ és Szent András Reumakórház Kht. szervezésében „Egészség és Harmónia" címmel olyan tájékoztató elõadás-sorozat zajlik, amely során egészségünk megõrzéséhez kaphatunk hasznos tanácsokat. Nemrég Varga Terézia gyógytornász tartott elõadást „Számítógép – mozgásszervi panaszok – megelõzés" címmel, amely során a számítógép használat káros hatásairól és tüneteirõl, illetve ezek megelõzésérõl beszélt a szakember.


A rossz nyereg szexuális problémákat okozhat

2008. július 15.

Szexuális problémákat okozhat a férfiaknál a nem megfelelõ kerékpár.

 

Azok a férfiak, akik edzettségük érdekében, esetleg környezetvédelmi okokból vagy az üzemanyag-költség csökkentése miatt biciklizni kezdenek, veszélyeztetik az egészségüket, ha nem a megfelelõ sporteszközt választják - figyelmeztet a londoni St Bartholomew és Homerton Kórház urológiai sebésze, Vinod Nargund.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...132133134...155