Információk, érdekességek

Új gyógymódok reménye a bioinformatikától

2006. június 04.

Kialakulóban egy új tudományág, a bioinformatika...

 

A szakemberek 15-20 milliárd forintra becsülik a debreceni Pólus program egyik részét, a Szilícium-mező Regionális Informatikai Tudásközpont (RIT) elnevezésű kulcsprojekt költségeit, amely az Európai Unió támogatására is számít. Sipiczky Mátyás, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok elnöke elmondta, a genetika is rászorul a számítógépek segítségére és már új tudományág, a bioinformatika is kialakulóban van.


Mindenki ugyanazért horkol

2006. május 31.

A Chest orvosi lapban közölt kutatások szerint, bármilyen hihetetlen is ez a nők számára, ők is ugyanolyan mértékben, és ugyanazokból az okokból horkolnak, mint a férfiak.

Cigaretta: a legális kábítószer

2006. május 31.

Egy kanadai online napilapban megjelent cikk szerint a dohányzás ugyanolyan erős függőséget okoz, mint a heroin vagy a kokain, a különbség tulajdonképpen csak annyi, hogy míg ez utóbbiak tiltott szerek, a dohányzás legális.

Az aszpartám nem okoz rákot!

2006. május 29.

A legfrissebb vizsgálatok szerint a sokat támadott aszpartám mégsem okoz rákot. Az utóbbi években sokat vitatott kérdés volt az aszpartám és az aszpartám tartalmú élelmiszerek egészségre vonatkozó hatása.

 

Számtalan hír taglalta a daganatos betegségeket előidéző hatását, amely miatt hosszú évekig tartó, nagy létszámú kutatást végeztek ennek a kérdésnek a kiderítésére.


Hal gyógyszer helyett

2006. május 23.

A Laval-i Egyetem egy kutatása egészen megdöbbentő eredményeket hozott a cukorbetegség tekintetében: a hal nemcsak hogy jó a cukorbetegség ellen, de néhány halfajta fogyasztása még a gyógyszereknél is hatékonyabban segít a betegeken.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...454455456...462