Információk, érdekességek

A Richteré az Év gyógyszere 2006 díj

2007. május 05.

2007. április 20-án a Magyar Tudományos Akadémián Prof. Dr. Kovács Péter a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) elnöke ünnepélyes keretek között átadta az "Év Gyógyszere 2006" díjat Bogsch Eriknek, a Richter vezérigazgatójának. 
 2007. április 20-án a Magyar Tudományos Akadémián Prof. Dr. Kovács Péter a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) elnöke ünnepélyes keretek között átadta az "Év Gyógyszere 2006" díjat Bogsch Eriknek, a Richter vezérigazgatójának. A díjat a Richter kombinált hatóanyag-tartalmú tablettája nyerte el.

A két nem más nyelvet beszél? 2. rész

2007. május 02.

Tudjuk, hogy az érzelmek nyelve nemek szerint eltérõ. Alain Braconnier francia pszichiáter dolgozta ki a következõ hipotézist: "A lányok elõbb sajátítják el a nyelvhasználatot, korábban hozzászoknak, hogy kifejezzék érzelmeiket. Ennek következménye, hogy már az elsõ konfliktusok alkalmával megpróbálkoznak a párbeszéddel.

 

A férfi játssza az ártatlant, egyetért mindennel, de inkább konkrét megoldásokhoz fordul, anélkül, hogy elérzékenyülne. Egy gyertyafényes vacsora, egy szép üdülés vagy egy viharos éjszaka majd megold mindent - így vélekedik általában a férfi. A neheztelést nem szereti, és elutasítja a lelki önvizsgálatot. A pszichoanalízis, a kérdések újbóli felvetése nem az õ asztala...".

 

(Vagy mégis?)


A két nem más nyelvet beszél? 1. rész

2007. május 01.

Nõk. Férfiak. Belsõ késztetések, külsõ elvárások. Vajon mindkettõnek meg tudunk felelni?

Férfiak és nõk: hasonló módon ítélik meg egymást vagy önmagukat? A társadalom és a divat diktátumai elõtt általában meghajlanak? Mit tesznek, hogy megõrizzék pozitív önképüket? Az egyenlõségért való küzdelem közepette mégis, miben térnek el egymástól? Más és más komplexusoktól szenvednek? Megannyi gond, mely egy forrásból ered: a két nem különbözõségébõl.


Mondd a vércsoportod, megmondom, ki vagy

2007. április 26.

A vér, pontosabban a vércsoport befolyásolja az ember egész személyiségét – állítják orosz kutatók és hematológusok. A Komszomolszkaja Pravda címu orosz lapban publikált tanulmány szerint a „0” vércsoporthoz tartozó férfiak szenvedélyesek és türelmetlenek, s mindent azonnal akarnak – adta hírül az MTI.

 

Ha a kiszemelt hölgy nem veti magát azonnal karjaikba, az e vércsoportba tartozó férfiak fáradhatatlanul folytatják becserkészését egészen addig, míg az áldozat igent nem mond. A beleegyezés viszont hideg zuhanyként hat, s a férfi azonmód új áldozat után néz.


Az érzékeny száj

2007. április 23.

Smink szempontjából a száj legalább olyan érzékeny területe az arcnak, mint a szem. Vagyis ezt is nagyon körültekintõen kell szépíteni. Bár kiváló termékek állnak rendelkezésre, önismeret és némi önkontroll nélkül senki ne kezdjen hozzá arca „felöltöztetéséhez”.

 

A piros árnyalatú szájrúzst elsõsorban a fiatalok használják. Egy középkorú hölgy is megpróbálhatja, de látni fogja, hogy megkeményíti a vonásokat, szinte öregít. De azért ebben a korban sem kell lemondani a piros árnyalatról, csak még jobban oda kell figyelni a felvitelére. Felkenés után fel kell itatni a fölösleget, és utána egy kicsit világosabb árnyalattal szükséges átdolgozni. Van egy másik trükk is: az ajkak közepére kell a rúzst feltenni, és kétoldalra hozzá illõ, de finomabb színt felkenni. Divat a barnás árnyalat, de abból sem a sötét, hanem inkább a mályva, a kicsit narancsos.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...424425426...450