Információk, érdekességek

Komoly alvásgondokat mutatott ki egy új vizsgálat dohányosoknál

2008. február 20.

A Johns Hopkins Egyetem kutatói a korábbiaknál alaposabb alvásvizsgálati módszerekkel végzett kutatásuk során azt találták, hogy a dohányosok nehezebben alszanak el, a felszínesebb alvás miatt pedig kevésbé pihenik ki magukat, mint azok, akik nem dohányoznak. A nikotin serkentõ hatása az éjszaka folyamán egyre csökken, ami erõs hiányérzetet válthat ki: feltehetõen ez az, ami az alvás minõségét is negatívan befolyásolja.


Drágábbak-e az egészségesek? - "Számmisztika"

2008. február 18.

Két holland kutató tanulmánya szerint "olcsóbbak" az államnak a kövérek és a dohányosok, mint az egészségesek - ami elsõ hallásra szinte hihetetlennek tûnik. A TESZ Alapítvány a számok mögé nézett.


A két kutató azzal magyarázza az eredményeit, hogy az egészségesebb életet élõ embereknek sokkal magasabb a várható élettartama, ezért hosszabb idõn keresztül, összességében több egészségügyi ellátást vesznek igénybe, mint a nem egészségesen élõk.


Az egészségügyi közgazdaságtannal, különösképp pedig az elöregedõ társadalmak egészségügyével foglalkozók elõtt hosszú ideje jól ismert tény, hogy az ember élete során a halála elõtti egy-két évben "használja el"a legtöbb egészségügyi forrást. Ez gyakorlatilag alig függ attól, miként, illetve mennyi idõs korában hal meg: kilencven évesen végelgyengülésben, vagy ötvenévesen valamilyen infarktusban.


Versenyeznek értünk a patikák

2008. február 16.

A patikaliberalizáció nem rengette meg a hazai gyógyszer-kereskedelmet, a patikán kívüli költések a teljes gyógyszertári forgalom egy százalékát sem érik el - állapítja meg legújabb felmérésében a GfK Hungária Piackutató Intézet.

Ön nem karizmatikus egyéniség? - Segítsen rajta!

2008. február 15.

Általában visszahúzódó, visszafogottan viselkedik, halk szavú, és nem tudja, hogyan változtasson ezen a habitusán? Tele van elképzelésekkel, ötletekkel, mert kreatív személyiségnek tartja magát, de fél attól, hogy nem tetszik majd másoknak, vagy hogy kudarcot vall tervei megvalósításakor? Tanácsoljuk: tanulja meg kifejleszteni karizmáját, és merje megváltoztatni jelenlegi viselkedési mintáit, hangoztatni véleményét, mások elõtt érvényesíteni az akaratát. Feltétlenül javítson kommunikációs készségén is! Mindezekhez adunk néhány jó tanácsot az alábbiakban.

Mit árul el rólunk egy-egy fénykép?

2008. február 13.

Bármi legyen is az, amit fényképezõgépünkkel rögzíteni szeretnénk, megvannak a magunk kedvelt témái és fotózási szokásai. Pszichológusok a megmondhatói, mennyire árulkodó témaválasztásunk, és hogy milyen jelentõs mértékben tükrözik személyiségünket.


Telefonálási "stílusunk" szociális beállítottságunkra enged következtetni; ha állandóan babrálunk a hajunkkal, az mondhatni, narcisztikus vonásokat tükröz... Mindenkire jellemzõek bizonyos szokások, melyek személyiségének egy-egy oldalát fedi fel. És ugyanez a helyzet a fényképezéssel is - érdemes megfigyelnünk, ki mit szeret lencsevégre kapni...


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...408409410...453