Információk, érdekességek

Tízbõl nyolc magyar stresszben él

2008. március 15.

A munkahelyi túlterheltség a leggyakoribb stresszor


Tízbõl nyolc magyar felnõtt saját bevallása szerint rendszeresen stresszben él - állapította meg a GfK LHS HealthCare legutóbbi felmérése. A negatív hatások jellemzõen munkahelyi túlterheltség következtében jelentkeznek, tartós fennállásuk esetén pedig - egyebek mellett - idegességet, gyomorproblémákat okoznak. A stressz hatásait a többség testmozgással, így sporttal és sétával igyekszik levezetni.


Az életet adó méz

2008. március 14.

Vitaminforrás, gyógyszer és kozmetikum


Ma, a természetes élelmiszerek reneszánsza idején egyre többen fedezik fel ismét a méz jótékony hatásait, s a cukor helyett mézzel édesítik táplálékaikat. A méz ugyanis nem egyszerûen élelmiszer, hanem vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálék, gyógyszer és kozmetikum is egyben.


Olyan sokoldalú anyag, amely segíthet egy egészségesebb életmód kialakításában. Felveszi a harcot a baktériumokkal, segíti az emésztést és a vízkiválasztást, nyugtató hatású, és külsõleg sebkezelésre is alkalmas.


Csaták a videofília ellen

2008. március 12.

A videofília problémája már olyan méreteket öltött az Egyesült Államokban, hogy egy idõ óta különleges kurzusokon próbálják kezelni.


E kurzusokon fõleg a kommunikáció és a marketing fiatal szakemberei vesznek részt. A 30 éves Ariel Meadows újságíró is egy ilyen tanfolyamból merítette az ihletet terápiás honlapjának, a 52 Nights Unplugged-nak (52 éjszaka kikapcsolva) a beindításához. A képernyõ-függõ fiatalember elhatározta: a hét egy napján kikapcsol mobiltelefont, számítógépet, tv-t és megpróbál másokat is hasonlóra bírni - írta a La Repubblica címû olasz napilap.


A gének kulcsszerepet játszhatnak a boldogságban

2008. március 12.

Életünk során megélt boldogságunkat erõsen befolyásolják velünk született adottságaink.


Egypetéjû és kétpetéjû ikrek vizsgálata alapján az Edinburgh-i Egyetem kutatói úgy vélik, boldogságot okozó személyiségjegyeink felét génjeink felügyelhetik.
Hirdetés


Boldogságunk másik fele életmódunkhoz, karrierünkhöz és kapcsolatainkhoz köthetõ, állítja a skót és ausztrál kutatók 900 ikerpárt érintõ közös tanulmánya, amely a Psychological Science címû amerikai szaklapban jelent meg.


Ginszeng

2008. március 07.

- az ókori Kínától napjainkig

 

A korai települések i. e. 8000 körül a Sárga-folyó és a Jangce torkolatánál szervezõdtek, ahol az élõvilág gazdagsága megteremtette az élet feltételeit. Az elsõ kínai dinasztiát (Shang-dinasztia) i. e. 1600 körül alapították.


Az elsõ jelentõs gyógyászati mû, a Huang-ti nei-csing i. e. a II. században jött létre, amely anatómiai ismereteket, kórképeket, tüneteket és terápiát egyaránt tartalmaz. A leírás szerint Kína õsi gyógymódja, az akupunktúra ekkor már a jelentõs gyógyászati eljárások közé tartozott.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...404405406...450